Prasideda „žaliųjų“ transporto priemonių populiarinimo savaitė | kl.lt

PRASIDEDA „ŽALIŲJŲ“ TRANSPORTO PRIEMONIŲ POPULIARINIMO SAVAITĖ

  • 0

Penktadienį prasideda Europos judumo savaitė, prie jos prisidėjusios Lietuvos savivaldybės organizuoja dviratininkų varžybas ir žygius, skelbia nuo automobilių „išlaisvintas“ miesto zonas ir kt.

Šios savaitės tikslas – skatinti miestus ir savivaldybes diegti ir populiarinti „žaliąsiasׅ“ transporto priemones, atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai, skatinti išsaugoti kuo švaresnį orą.

Akciją Lietuvoje koordinuojanti Aplinkos ministerija teigia, kad akcijoje šiemet dalyvauja 44 šalies savivaldybės – tai dvigubai daugiau nei pernai.

Judumo savaitės kulminacija – rugsėjo 22-oji, kuri kasmet skelbiama kaip Diena be automobilio. Tą dieną miestiečiai raginami nors dienai pamiršti savo automobilius ir pasirinkti aplinkai draugišką susisiekimo būdą – eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu, viešuoju transportu ir pan.

Sumanymas kartą per metus skelbti akciją „Mieste – be savo automobilio“ kilo 1998 metais Prancūzijoje, jį greitai perėmė ir kitos šalys. Dienos be automobilio sėkmė paskatino akciją išplėtoti ir ją rengti visą savaitę, dabar ji kasmet organizuojama rugsėjo 16-22 dienomis.

Iš viso šiemet joje dalyvaus bent 2069 miestai 49 Europos, Afrikos, Šiaurės Amerikos ir Azijos valstybėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS