Nepritarė, kad pažeidėjams būtų galima užverti duris į sporto varžybas užsienyje | kl.lt

NEPRITARĖ, KAD PAŽEIDĖJAMS BŪTŲ GALIMA UŽVERTI DURIS Į SPORTO VARŽYBAS UŽSIENYJE

Seimas antradienį nepritarė pataisai, kuri taisykles pažeidusiems sporto sirgaliams būtų galėjusi užverti duris į varžybas užsienyje.

Seimas ratifikavo atnaujintą Europos Tarybos konvenciją dėl saugumo per futbolo rungtynes ir kitus sporto renginius, bet parlamentarai nebalsavo už Administracinių nusižengimų kodekso pataisą dėl draudimo lankytis renginiuose užsienyje.

Už lydintįjį Administracinių nusižengimų kodekso pataisos projektą, kad teismas ar pareigūnas galėtų taisykles pažeidusiam asmeniui uždrausti lankytis kitose valstybėse vykstančiuose sporto renginiuose, buvo 26 Seimo nariai, prieš – 22, susilaikė 36 parlamentarai.

Kodekse lieka ir dabar numatyta galimybė teismui ar pareigūnui uždrausti pažeidėjui lankytis visuose viešosiose vietose vykstančiuose arba tam tikros rūšies – politiniuose, kultūriniuose, sporto – renginiuose Lietuvoje.

Seimas taip pat yra pradėjęs svarstyti konservatoriaus Lauryno Kasčiūno pataisą, kad viešąją tvarką pažeidusiems sirgaliams uždrausti lankytis viešuose renginiuose galėtų tik teismas.

Tokio pakeitimo siekia organizuotos futbolo ir krepšinio komandų palaikymo grupės. Anot sirgalių, policijos pareigūnai dabar gali piktnaudžiauti turimais įgaliojimais.

Draudimų atvykti į sporto renginius yra sulaukę Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ krepšinio komandų fanai, taip pat Alytaus „Dainavos“ futbolo komandos gerbėjai.

Dviems pastarosios komandos fanams spalį skirtos baudos ir uždrausta lankytis renginiuose dėl to, kad per rungtynes Vilniuje protestuodami dėl nepatogaus rungtynių laiko jie išskleidė futbolo federaciją įžeidžiantį užrašą ir degino pirotechnikos priemones.

Pastaraisiais mėnesiais skirtingos fanų organizacijos per futbolo ir krepšinio rungtynes protestuodami kėlė plakatus su užrašais „Liks „banai“, neliks mūsų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

p.s.

Vilnius turėjo Solomon-ą, Kaunas turi Green White boys :(

Pritariu Algiui

Apie Ryto fanus patyliu, tačiau Žalgirio "Green White boys" kvailius neįleisčiau į jokius renginius nes jie yra neadekvatūs sienas Kaune ir rajone tepliojantys bukapročiai....

ALGIS

SENIAI REIKĖJO PAŽABOTI TUOS BUKAPROČIUS , KURIE NEKONTROLIUOJA SAVĘS, O PASKUI KALTINA KITUS , TIK NE SAVE .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS