Per pratybas apsinuodijusius karius gelbėja Kauno medikai | kl.lt

PER PRATYBAS APSINUODIJUSIUS KARIUS GELBĖJA KAUNO MEDIKAI

Per pratybas sunkiųjų metalų garais apsinuodiję penki užsienio valstybių kariai gydomi Kauno klinikose.

Trijų iš jų būklė truputį sunkesnė, jie gydomi Intensyvios terapijos skyriuje, portalui kaunodiena.lt teigė Kauno klinikų Skubios pagalbos ir priėmimo skyriaus vadovas Kęstutis Stašaitis.

"Galiu nuraminti, visų jų būklė yra stabili, jie yra sąmoningi, patys kvėpuoja, jų kraujo apytaka taip pat stabili. Grėsmingos situacijos nėra. Vyrauja viršutinių ir apatinių kvėpavimo takų pažeidimai", - kalbėjo K.Stašaitis.

Anot jo, trims kariams pasireiškė lengvos formos kvėpavimo funkcijos nepakankamumas, jie jaučia dusulį. "24 val. jie bus stebimi Intensyvios terapijos skyriuje, sekamos jų gyvybinės funkcijos", - sakė skyriaus vadovas.   

Kiti du kariai yra gydomi Nefrologijos klinikos Detoksikacijos skyriuje. Geriausiu atveju kariai klinikose praleis kelias paras, po to galės grįžti į savo tarnybos vietas.   

Nukentėjusiems kariams taikomas simptominis gydymas, stebėjimas ir ramybės režimas. Koreguojamas jų skysčių balansas, tiems, kurie jaučia kvėpavimo nepakankamumą, skiriamas deguonis. 

„Vyko pratybos, buvo panaudotos tam tikros medžiagos, kaip mes žinome, būna dūminės uždangos, ir operacijos metu jie, matyt, per ilgai užsibuvo toje vietoje. Pablogėjo jų sveikata ir jie nuvežti į Marijampolės ligoninę, Marijampolės ligoninė suteikė reikiamą pagalbą ir šiuo metu pervežė į Kauno klinikas. Vieni jau yra Kauno klinikose, kiti bus netrukus“, - Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pasak ministro, universitetinė ligoninė kariams gydyti pasirinkta dėl apsinuodijimo pobūdžio.

„Tiesiog norėjome būti to lygmens, kadangi čia specifiniai toksikologiniai pakenkimai, buvo sutarta, kad būtų tikslinga“, - sakė ministras.

Pasak J.Oleko, kol kas neaišku, kokiomis aplinkybėmis ir dėl kieno kaltės apsinuodijo kariai, į šį klausimą atsakys tyrimas.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad penki užsienio kariai apsinuodijo Lietuvos kariuomenės organizuojamų pratybų metu pirmadienio rytą. Atsižvelgiant į tarptautinius susitarimus, karių tautybė neatskleidžiama.

Kariai susižalojo Lietuvos kariuomenės organizuotų pratybų metu, kai treniruotasi  krašto gynybos veiksmų. Pratybos su Marijampolės miesto savivaldybe ir policija suderintos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to mes

ka cia sapalioji ka mes valgom ta ir jie valgo kokie ten skrandukai kai ruko ir sidra geria

kažin

kur yra "Metrologijos" skyrius?

KLB

Apsinuodijo tik uzsienieciai,o musu vaikinukai nuo pirmos gyvenimo minutesyra pastoviai nuodijami is oro,vandens,atveztinio maisto,tad jau igavo imuniteta ir nebijo jokiu nuodu.O jei kas butu atsitike,tai juos ne i Kauna,o i Vilkaviski butu isveze,nes Marijampole-aukstesnis lygis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS