Pratybų „Geležinis vilkas“ metu keliuose judės tūkstantis karinės technikos vienetų | kl.lt

PRATYBŲ „GELEŽINIS VILKAS“ METU KELIUOSE JUDĖS TŪKSTANTIS KARINĖS TECHNIKOS VIENETŲ

  • 27

Sekmadienį prasidės dvi savaites vyksiančios tarptautinės karinės pratybos „Geležinis vilkas“, jų metu Lietuvos keliais judės apie tūkstantis įvairios karinės technikos.

Pratybos apims ne tik karines vietoves, Gaižiūnų ir Generolo Silvestro Žukausko poligonus, bet ir civilines teritorijas bei jų apylinkes, šeštadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybų vadovas Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Mindaugas Steponavičius sakė, kad pratybos organizuojamos siekiant treniruoti ir vertinti padalinių gebėjimą greitai perdislokuoti pajėgas į bet kurią Lietuvos vietą ir ten vykdyti gynybos veiksmus.

Anot jo, šį pusmetį tai didžiausios pratybos, kuriose veikiama kartu su sąjungininkais.

„Siekiant treniruoti padalinių mobilumą, gebėjimą greitai pasiekti bet kurią Lietuvos vietą ir joje gintis ir naikinti priešo pajėgas, pratybų metu bus vykdomi kovinės technikos žygiai iš dislokacijos vietų į susitelkimo rajonus ir operacijų vietoves,“ – pranešime spaudai sako M. Steponavičius.

Iš viso pratybose dalyvaus apie 3,5 tūkst. karių iš Vokietijos, Belgijos, Čekijos, Nyderlandų, Norvegijos Liuksemburgo, Didžiosios Britanijos, Estijos, Italijos, JAV, Kanados, Slovėnijos ir Ukrainos.

Pratybos „Geležinis Vilkas“ yra tarptautinės pratybos, skirtos įvertinti kiekvienos NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės rotacijos ir vieno iš Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ pavaldžių Lietuvos  batalionų pasirengimą planuoti ir vykdyti karines operacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

O

Ir ko tada lojat, kad rusai ginkluojasi? Į save pažiūrėkit, taikdariai sušikti.

Kaunas Tvarkosi

Kauno savivaldybes meras dave nurodyma apmokestinti karines technikos stovejimo vietas 100 euru 1 minute ir vykdyti kontrole visose gatvese

lietuvis

Labai gerai, kad vyksta tokios pratybos. Galėtų dalyvauti nors trigubai didesnės pajėgos. Smagu, kad tai vyksta, vadinasi vatnykai galės iš pykčio nagus nusikąsti. Kai įstojo į NATO, tai vafliagyviai net dusti pradėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS