Premjeras dėkojo Lietuvos statytojams ir kūrėjams | kl.lt

PREMJERAS DĖKOJO LIETUVOS STATYTOJAMS IR KŪRĖJAMS

  • 0

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienio popietę dalyvavo Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos minėjimo renginyje Vyriausybės rūmų vidiniame kieme.

Į šventinį renginį susirinko Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai, pirmosios ir dabartinės Vyriausybės nariai, buvę premjerai.

Renginio pradžioje susirinkusieji tylos minute pagerbė žmonių, kovojusių už Lietuvos laisvę, kurių su mumis jau nėra, atminimą.

„Minint Valstybės dieną visada apima pasididžiavimo ir nuoširdaus dėkingumo jausmas protėviams, kurie prieš daugybę amžių įtvirtino mūsų valstybės pamatus, Laisvės kovotojams, Nepriklausomos Lietuvos kūrėjams ir, žinoma, Jums – atkūrusiems ir auginusiems mūsų valstybę, kad ji taptų tokia kaip šiandien – moderni ir veržli, drąsi ir kūrybinga. Jūsų visų, čia susirinkusių, pasiryžimas ir sunkus darbas suteikė mums galimybę šiandien laisvai kurti ir stiprinti valstybę. Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems Lietuvos statytojams ir kūrėjams“, – sakė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, Lietuvai teko susidurti su netikėtais iššūkiais, kovoti su pandemija. Nors pradžioje buvome vienui vieni, tačiau ryžtingi sprendimai ir visų Lietuvos žmonių pastangos padėjo atlaikyti nematomo priešo atakas.

S. Skvernelis pabrėžė, kad šių metų išbandymai dar kartą įrodė, jog kartu sutelkdami savo pastangas ir kompetencijas galime įveikti grėsmes, stiprinti valstybę, apsaugoti tautą. Kiekvieno iš mūsų indėlis ir atsakomybė ir toliau turėtų būti nukreipti ta pačia bendra kryptimi.

Ministras pirmininkas palinkėjo, kad vienybės dvasia toliau lydėtų visų darbus – laisvos, orios, saugios ir teisingos Lietuvos kūrimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS