Premjeras dėkojo už pasiaukojimą, išsaugotą sveikatą ir išgelbėtas gyvybes | kl.lt

PREMJERAS DĖKOJO UŽ PASIAUKOJIMĄ, IŠSAUGOTĄ SVEIKATĄ IR IŠGELBĖTAS GYVYBES

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis Vyriausybėje surengtuose padėkos pusryčiuose dėkojo medicinos darbuotojams už jų pasiaukojimą per koronaviruso pandemiją.

Pasak premjero, šių metų pradžioje viso pasaulio medikams teko sunkus praktinis Hipokrato priesako „Visas mano gyvenimas tebūnie skirtas tarnauti žmonijai“ išbandymas. Čia, Lietuvoje, nuo Šiaulių iki Nemenčinės, susidūrėme su nematoma pavojinga grėsme, kuri kėsinosi į brangiausią mūsų turtą – žmogaus gyvybę.

„Likimas skyrė jums būti kovos su naujuoju koronavirusu fronte. Ne visi iš karto buvote aprūpinti apsaugos priemonėmis. Ne iš karto suradome veiksmingiausius metodus. Tačiau jūs neatsitraukėte! Pervargę po prakaitu persunktais kombinezonais, palikę šeimas, rizikuodami savo pačių sveikata, jūs vykdėte svarbią misiją. Jūsų dėka žodžiai gydytojas, slaugytojas, greitosios pagalbos vairuotojas, ligoninės valytoja ar valgyklos darbuotojas įgavo daugiau taurumo. Visos Vyriausybės vardu nuoširdžiai dėkoju jums už pasiaukojamą žygdarbį, išsaugotą sveikatą, išgelbėtas gyvybes. Tai jūsų nuopelnas, kad Lietuva įvardijama tarp sėkmingiausiai pasaulyje COVID-19 suvaldžiusių šalių“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Tačiau jūs neatsitraukėte! Pervargę po prakaitu persunktais kombinezonais, palikę šeimas, rizikuodami savo pačių sveikata, jūs vykdėte svarbią misiją.

Premjeras akcentavo, kad nematomas priešas dar nėra nugalėtas. COVID-19 vėl plinta ir situacija aplinkinėse šalyse kelia nerimą. Tačiau jis užtikrino, kad kitas viruso bangas pasitiksime geriau pasirengę, apsirūpinę visomis būtinomis priemonėmis. Tai palengvins atsakingą medikų darbą.

S.Skvernelis nuoširdžiai padėkojo dailininkams už nuostabią idėją pagerbti medikus dovanojant jiems savo kūrybą. Milžiniška meno galia stiprina mūsų visų dvasią ir vienybę, padeda išgyventi pačias sunkiausias dienas.  

Seimo nario Antano Vinkaus iniciatyva, bendradarbiaujant su dailininkų bendruomene, nutarta prisidėti prie padėkos medikams, kovojusiems ir tebekovojantiems su pandemija. Įvairių kartų tapytojai, grafikai, akvarelių liejikai – Lietuvos dailininkų sąjungos kūrybinės grupės „Individualistai“ nariai – medikams įteikė autorinius darbus. Prie šios padėkos prisidėjo 31 dailininkas, tad buvo atrinkti daugiausiai prie COVID-19 suvaldymo prisidėję medikai iš visos šalies ligoninių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jone

Ačiū!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS