Vyriausybė žada atlyginti visą pagrįstai Alytaus gaisro padariniams priskirtą žalą | kl.lt

VYRIAUSYBĖ ŽADA ATLYGINTI VISĄ PAGRĮSTAI ALYTAUS GAISRO PADARINIAMS PRISKIRTĄ ŽALĄ

Vyriausybė savivaldybėms ir ūkiniams subjektams atlygins visą pagrįstai Alytaus gaisro padariniams priskirtą žalą, sako ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Visos tarnybos turi padaryti išvadas ir įvertinti savo klaidas. Dėkoju ugniagesiams gelbėtojams už jų drąsą ir pasiaukojimą kovojant su ugnimi, tačiau turime būti tikri, kad tuo atveju, jeigu panašios nelaimės pasikartotų ateityje, visos institucijos veiks efektyviau ir sėkmingiau. Savivaldybėms turi būti suteikta visa būtina tokiais atvejais pagalba“, – sako S. Skvernelis.

Pirmadienį Vyriausybės nacionalinio saugumo komisijos posėdyje atsakingoms institucijoms nurodyta įvertinti įvairių objektų, galinčių sukelti krizines situacijas visose savivaldybėse, būklę ir turimą infrastruktūrą.

„Neturi būti tokio teisinio reguliavimo, kad sumokamos baudos ir tęsiama veikla neištaisius trūkumų“, – sako premjeras.

Posėdžio metu Aplinkos ministerijai pavesta įvertinti, ar tinkamai reglamentuota taršias atliekas tvarkančių įmonių veikla. Sveikatos apsaugos ministerija atliks gyventojų sveikatos monitoringą ir užtikrins, kad kiekvienam būtų suteikta tinkama pagalba. Žemės ūkio ministerija atlieka pieno ir daržovių užterštumo tyrimus, netrukus bus pradėtas tirti ir gruntas.

Kaip teigė žemės ūkio ministras Andrius Palionis, žemdirbių patirti nuostoliai bus atlyginti.

Milžiniškas gamyklos gaisras Alytuje

"Facebook" grupės "Alytaus miesto ritmas", Alytaus savivaldybės, KAM nuotr.

ELTA primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės. Jis užgesintas penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Nustebino premjero

pareiškimai apie „gaisrą” - juk vien tai, kad įvykusi katastrofa menkinama, vadinant ją tik gaisru, ignoruojat visai aplinkai, viskam, kas gyva ir žalia, tekusią cheminę ataką, verčia nustebti. Ar premjeras nei karinės parengties, nei civilinės gynybos pagrindų negavo? Kokiu būdu tarp ar netoli namų, kur dirba ar gyvena žmonės, laikomi gyvuliai atsidūrė ši cheminė bomba? O jei jau atsidūrė, kodėl šalia jos bei joje neįrengta viskas, kas automatiškai turi suveikti, kilus menkiausiam cheminių išskyrų pavojui? Juk net ne šios įmonės - bet koks netoliese tokios įmonės kilęs gaisras kelia didžiulį pavojų! Gyventojai čia - ĮKAITAI! Kaltieji dėl gaisro turėt atsakyti kaip už terorizmo aktą!

Anonimas

Alytiskiai BYB.I DEDA ant tu tavo pazadu. Gal is KAM vagiu pavogsi? Pederasine isgama.

Kaunas

VALIO KA ZADA TAS IR BUS KAIP TOJ DAINOJ ir AS tam baliuj buvau alu su juoda ikra valgiau tik alkanas namo gryzau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS