Premjeras: jei virusas plis nevaldomai, teks imtis griežtesnės kontrolės | kl.lt

PREMJERAS: JEI VIRUSAS PLIS NEVALDOMAI, TEKS IMTIS GRIEŽTESNĖS KONTROLĖS

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad kol kas lokalių priemonių koronaviruso pandemijos atžvilgiu savivaldybėse pakanka, tačiau, teigia jis, kai kurios jų turėtų priimti griežtesnius kontrolės sprendimus.

Nepaisant tų skaičių, kurie blogėja visur, mes vis dar turime situaciją, kad galime atsekti plitimo kelius ir židinius. Į tas lokalias priemones, kurios yra siūlomos ir rekomenduojamos tiek SAM, tiek NVSC konkrečioms savivaldybėms, reikėtų įsiklausyti ir pademonstruoti konkrečius sprendimus“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Visgi premjeras patikino, kad, jeigu infekcija plis nevaldomai, rekomendacijos gali būti paverstos nurodymais.

„Jeigu artėsime prie situacijos, kai matysime, jog jau situacija šalies mastu tampa nebeatsekama ir nebekontroliuojama, tada reikės tas rekomendacijas versti arba Vyriausybės nutarimų nurodymais, arba operacijų vadovo nurodymais“, – kalbėjo premjeras.

Premjeras: Vilniuje situacija gali dramatiškai keistis

S. Skvernelis taip pat sakė, kad Vilniaus miesto savivaldybė turėtų įsiklausyti į ministerijos rekomendacijas dėl kontrolės priemonių griežtinimo. Vyriausybės vadovo teigimu, barai ir restoranai yra padidintos rizikos vietos.

Labai gaila, kad tų rekomendacijų neklauso, bet tai yra savivaldybės sprendimai. Aš manau, kad jie turėtų priiminėti sprendimus.

„Vilniuje jau pavyzdžiai parodė, kad yra barų ir klubų, kur protrūkis ir židinys jau nebe pirmą kartą. Labai gaila, kad tų rekomendacijų neklauso, bet tai yra savivaldybės sprendimai. Aš manau, kad jie turėtų priiminėti sprendimus“, – teigė premjeras.

„Manau, kad yra puiki galimybė savivaldybėms parodyti, kaip jos rūpinasi savo gyventojais ir kaip veiksmingai gali situaciją valdyti. Matėme, kad ne visoms savivaldybėms tai sekasi padaryti“, – akcentavo S. Skvernelis.

Kalbėdamas apie situaciją sostinėje, premjeras taip pat teigė, kad, nesiimant priemonių, ji gali „dramatiškai keistis“.

„Tikiuosi, kad Vilniaus savivaldybė pademonstruos lyderystę ir į tas rekomendacijas įsiklausys bei priims sprendimus“, – pridūrė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Da

ka jus sakote, apie skepus kuriu net dar neturi mūsų poliklinika šeimos, dar nėra gavusi ,o sako jeigu gausime taip ne ankščiau lapkričio pabaigoj arba gruodžio vyduri, nuo gripo sezoninio ,nereikia meloti viskas tik ant melo nupaišyta, o jeigu nori pensininkai skėpitys eikite už pinigus gausit, taip kaip suprasti vakar žmona nuvėjo deopsijos paėmė kažkoki tyrima vėžio iš kaklo ir po to durio pasakė jus mokėkite 15 euru už ka mes pensininkai turime mokėti, iš tokiu jūsų priedu išmestu, aš dantys pravalgiau, likau bedantis, ir ka trys metus laukiau o be dantu blogai sukokėjau 700 šimtus euru o gavau du šimtus iš viso buvo 400 šimt, plokštele dariau pigiausia kuri buvo 200šimt, ,o 200šimtus paėmė, nebegražino kur nuvėjo man skirti pinigai, va jūsų vogimas nuo mūsų senjoro meilės, nieko nėra bajeris kurie nežino ,

Dar nebuvo

Tokio durniaus kuris bandytu gripa suvaldyti !!!

to V,,,,,as

Tai, kad didėjanti sergančiųjų skaičius turėtų ne pakenkti p i z dygai su p i z deliu, o kaip tik padėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS