Premjeras: Pietryčių Lietuvoje reikia ne lengvatų, o skatinti verslą | kl.lt

PREMJERAS: PIETRYČIŲ LIETUVOJE REIKIA NE LENGVATŲ, O SKATINTI VERSLĄ

  • 0

Pietryčių Lietuvos regionui reikia ne lengvatų, o plano, kaip skatinti smulkųjį ir vidutinį verslą, mano ministras pirmininkas. Algirdas Butkevičius teigia, kad norint spręsti problemą, kurti fondų nepakanka.

„Čia ne fondus reikia kurti – yra jau mano potvarkis išleistas, kuriame yra numatyta, kokie specialistai turi dalyvauti kuriant integraliosios regioninės plėtros programą, ir vadovaujantis Europos Sąjungos teise, mes galime tokią programą sukurti ir sukursime. (...) “, – interviu Žinių radijui kalbėjo A.Butkevičius, paklaustas, kaip vertina ketvirtadienį planuojamą Seimui teikti Pietryčių Lietuvos regiono plėtros fondo įstatymo projektą, kuriuo siekiama pagerinti Vilniaus rajono, Šalčininkų, Visagino ir kitų savivaldybių padėtį.

Anot jo, pinigai turi būti panaudoti vystyti tų regionų smulkų ir vidutinį verslą: „Kada vyksta susitikimai su merais, numatyti savo viziją, koks galėtų būti pritrauktas verslas, o ne galvoti apie tai, kad turi būti taikomos kažkokios lengvatos - kaip dabar yra elektros kainų arba šilumos kainų sumažinimas“.

A.Butkevičius pabrėžė, kad žmonės turi suprasti, kad kito kelio nėra, ir lengvatų prašymas problemos neišspręs, nes tam išleidžiami pinigai neduoda jokios grąžos.

„Mūsų yra pozicija tokia: patvirtinsime programą aiškią, kuri apims dalį Utenos regiono, ir čia bus Šalčininkai, ir dalis Vilniaus rajono, ir jie turės visas priemones įgyvendinti. Duosime meškerę, bet patys turės pasigauti žuvį“, – sakė A.Butkevičius.

Rugsėjo pradžioje Vilniaus rajone apsilankiusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pažadėjo didesnį centrinės valdžios dėmesį Rytų Lietuvai ir ten gyvenančioms tautinėms mažumoms. Prezidentė tuomet teigė, kad „dalis šio regiono jaučia didesnę atskirtį - ir ekonominę, ir socialinę“, o didesnis dėmesys būtinas, siekiant užkirsti kelią žmonių kiršinimui.

Kai kurie Lietuvos politikai nerimauja dėl prorusiškos pozicijos, kurią kartais demonstruoja Vilniaus ir Šalčininkų rajonų vietos valdžioje įsitvirtinusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovybė. LLRA savo ruožtu kaltina kitas partijas, kad jos nesprendžia tautinėms mažumoms rūpimų klausimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS