Premjerė padėkojo menininkams už svarbų darbą Lietuvai | kl.lt

PREMJERĖ PADĖKOJO MENININKAMS UŽ SVARBŲ DARBĄ LIETUVAI

  • 5

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Vyriausybės kultūros ir meno premijų laureatais.

„Džiaugiuosi galėdama susitikti su Jumis ir man tekusia garbe padėkoti Jums už tai, ką darote. Esu dėkinga, kad kasdien renkatės kūrybos kelią, kuris ne visada yra patogus. Bet žinau, kad būtent kūrėjai nebijo nepramintų takų, nes jais gali nukeliauti į naujus netikėtus atradimus“, – sakė premjerė.

I. Šimonytė pabrėžė, kad Kovo 11-oji jai asmeniškai pati svarbiausia diena, kuri įprasmina laisvės sąvoką. Laisvės svarba labai aktuali ir meno žmonėms, nes laisvė nėra tik laisvė kalbėti, klysti, bet ir laisvė kurti. Tiesa, ir priespaudos laikais kultūros žmonės gebėdavo būti laisvi, tad meno žmonių santykis su laisve yra kitoks. Tačiau tik nepriklausomybė suteikė galimybes visam pasauliui pamatyti Lietuvos menininkų kūrybą.

Žinau, kad būtent kūrėjai nebijo nepramintų takų, nes jais gali nukeliauti į naujus netikėtus atradimus.

Premjerė nuoširdžiai padėkojo meno kūrėjams už esamus darbus ir būsimą kūrybą.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skirtos Remigijui Adomaičiui – Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ vadovui, Giedrei Beinoriūtei – kino režisierei, Pranui Bieliauskui – vertėjui, Gintarui Česoniui – parodų kuratoriui, fotomenininkui, Daliai Ibelhauptaitei – režisierei, prodiuserei, Jūratei Katinaitei – muzikologei, Elonai Lubytei – muziejininkei, dailėtyrininkei, Rūtai Noreikaitei – kultūros žurnalistei, knygų autorei, Dainiui Pulauskui – džiazo muzikantui ir kompozitoriui, Vytautui Rumšui – aktoriui, režisieriui, Agnijai Šeiko – choreografei ir Gintautui Vieversiui – architektui.

Vyriausybės kultūros ir meno premija skiriama Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną ir ypatingus šios srities nuopelnus. Premijos dydis – 340 bazinių socialinių išmokų (13 600 eurų). Pretendentus atrinko ir skirti premijas rekomendavo Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija. Ją sudaro dvylika narių. Komisijos pirmininkas – kultūros istorikas, muziejininkas Vydas Dolinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

\\\\\.../////

Jei nesuklastoti rinkimai tų snukių nematytumėm amžinai.

Jo

Šunys loja-karavanas eina

tadas

tai kad i metus tiek gauna seimo narys kanceliarinems islaidoms...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS