Premjerė prašo Bažnyčios neatnaujinti pamaldų dar kelias savaites | kl.lt

PREMJERĖ PRAŠO BAŽNYČIOS NEATNAUJINTI PAMALDŲ DAR KELIAS SAVAITES

  • 16

Premjerė Ingrida Šimonytė prašo Vyskupų konferencijos neatnaujinti viešų pamaldų dar kelias savaites.

„Mano patarimas ir labiau prašymas galbūt, nes bažnytinė valdžia sprendžia tą klausimą pagal sutartis, – kad dar vis dėlto nuo didesnių susibūrimų būtų susilaikyta kelias savaites, kol bendresnis karantino atlaisvinimas visuomenėje nėra vykdomas“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovė.

Anot jos, pamaldas lanko daugiau vyresnio amžiaus žmonės, priklausantys rizikos grupėms dėl COVID-19.

Premjerė teigė, kad sugriežtinus karantino režimą, pavyko sumažinti mirčių skaičių nuo koronaviruso, tačiau dar nepakankamai.

Ingrida Šimonytė (M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.)

„Vadinasi, per tas kelias savaites sugebėjome išsaugoti nemažai gyvybių ir tas gyvybes saugoti reikia ir toliau“, – sakė ji.

Vadinasi, per tas kelias savaites sugebėjome išsaugoti nemažai gyvybių ir tas gyvybes saugoti reikia ir toliau.

Lietuvos vyskupai šią savaitę ketina svarstyti, ar bažnyčiose atnaujinti viešas pamaldas, kurios jau daugiau nei mėnesį sustabdytos dėl epidemiologinės padėties.

„Sprendimas dėl mišių su tikinčiaisiais atnaujinimo dar nesvarstytas, ketinama svarstyti prieš pat sausio 31 dieną“, – BNS sakė Lietuvos vyskupų konferencijos generalinio sekretoriaus padėjėjas, kunigas Mykolas Sotničenka.

Lietuvos vyskupų sprendimu viešos pamaldos šalyje sustabdytos gruodžio viduryje, sausio pradžioje mišias norėta atnaujinti, tačiau Bažnyčia sprendimą pakeitė dėl sunkios epidemiologinės situacijos.

Vyriausybė nėra įvedusi reikalavimo nerengti mišių dėl Bažnyčios turimo ypatingo teisinio statuso, tačiau rekomenduojama mišias rengti nuotoliniu būdu.

Trečiadienį Vyriausybė sugriežtintą karantiną pratęsė iki vasario 28 dienos.

Jo metu uždarytos daugelis parduotuvių, kirpyklos, apribotas žmonių judėjimas ir susibūrimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

KKiK

Bažnyčia labai patogioje padėtyje: jos darbuotojai net už sunkius kriminalinius nusikaltimus neatsako pagal LR įstatymus. Kur turėtų sėsti 8 metams - siunčiamas į vienuolyną pusmečiui "pasimelsti ir apmąstyti".

Reincholdas

Labai kvaili komentarai.Turbūt iš jų niekas bažnyčios nelanko,ir neżino kaip ten yra. Ir prieš uždarymą daugelis senjoro save saugojo,o lankėsi daugiau persirgę,jaunesni. Verčiau apžiūrėkite kaip turguose. Žmonės nesilaiko nei atstumų,pardavėjai nenaudoja pirštinių. O Maxsimoj Akropoliuose argi ten ne didesnė rizika ?

Jonas

Niekas per prievarta į bažnyčias nevaro ir pinigų neprašo .Kam reikia tas eina bažnyčia nepatenkinti tik dvasiškai degradave sutvėrimai ir tai juos mažiausiai liečia.Tai gal geriau patylekit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS