Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus naujam nuolatiniam atstovui prie NATO | kl.lt

PREZIDENTAS ĮTEIKĖ SKIRIAMUOSIUS RAŠTUS NAUJAM NUOLATINIAM ATSTOVUI PRIE NATO

Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė skiriamuosius raštus nuolatiniam atstovui prie NATO ambasadoriui Deividui Matulioniui.

Susitikime ketvirtadienį, kaip praneša Prezidento komunikacijos grupė, kalbėta apie Lietuvos saugumo užtikrinimą vis sudėtingėjančioje grėsmių ir iššūkių aplinkoje, Lietuvos saugumo interesus, gynybos tikslus bei jų įgyvendinimo priemones.

Prezidentas pabrėžė, kad koronaviruso krizė yra ne tik sveikatos, bet ir geopolitinis iššūkis, galintis turėti implikacijų saugumo situacijai. Tačiau tai neturi keisti vykstančių NATO adaptacijos procesų, įgyvendinant atgrasymo ir gynybos priemones, įskaitant ir agresyvios elgsenos neatsisakančios Rusijos atgrasymą.

Susitikime pabrėžta, kad turime išlikti budrūs ir pasirengę, nes koronaviruso krizė ne tik nesumažina saugumo grėsmių Europoje, įskaitant ir mūsų kaimynystę, bet ir sudaro sąlygas joms augti. Negalima leisti, kad krizė pakenktų ilgalaikiams valstybių gynybos tikslams ir planams.

Prezidentas pabrėžė, kad, užtikrinant Lietuvos saugumo interesus, itin svarbus yra paramos Rytų partneriams, turintiems euroatlantinių aspiracijų, stiprinimas.

„Lietuva turi imtis lyderystės, telkiant ir stiprinant sąjungininkių paramą Ukrainai ir Sakartvelui. Rytų partnerių saugumas yra ir mūsų saugumo sąlyga“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas palinkėjo ambasadoriui D. Matulioniui ir toliau dėti pastangas, užtikrinant Lietuvos, kaip patikimos, solidarios ir atsakingai savo įsipareigojimus vykdančios sąjungininkės, įvaizdį. Akcentuota transatlantinio ryšio svarba ir jo nepakeičiamumas, užtikrinant saugumą Europoje, taip pat vienybė ir solidarumas – kaip stipriausias ginklas, kovojant su nenumatytais iššūkiais, kurie šiandien negali būti nugalėti, veikiant pavieniui.

Ambasadorius D. Matulionis atstovo prie NATO pareigas pradės eiti balandžio 20 dieną.

GALERIJA

  • Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus naujam nuolatiniam atstovui prie NATO
  • Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus naujam nuolatiniam atstovui prie NATO
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS