Prezidentas: K. Bartoševičiui mesti įtarimai – baisus smūgis politinei sistemai | kl.lt

PREZIDENTAS: K. BARTOŠEVIČIUI MESTI ĮTARIMAI – BAISUS SMŪGIS POLITINEI SISTEMAI

  • 69

Seimo nario mandato atsisakiusiam Kristijonui Bartoševičiui mesti įtarimai dėl pedofilijos yra baisus smūgis Lietuvos politinei sistemai, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Baisus smūgis mūsų Lietuvos politinei sistemai. Baisus smūgis Seimo įvaizdžiui ir partijai, kuri delegavo šitą asmenį“, – pirmadienį LRT televizijos laidai „Dienos tema“ sakė jis.

G. Nausėda tvirtino, kad šitoje istorijoje jam daug dalykų kelia didelių abejonių.

„Bet svarbiausia tai, kad dabar turbūt bet kokie partijos, kuri delegavo šį asmenį, sprendimai jau turės būti žvelgiami per šio skandalo prizmę. Ir klausimas, kaip tai atsilieps būsimai įstatymdavystei, teisėkūrai, tiems įstatymų priėmimams, kurių nemaža dalis dar yra stalčiuose ir turi būti svarstoma jeigu ne pavasario, tai vėlesnėse sesijose. Tenka tik apgailestauti“, – tvirtino jis.

Baisus smūgis Seimo įvaizdžiui ir partijai, kuri delegavo šitą asmenį.

„Žinote, aš prieš 33–34 metus, kaip ir dauguma Lietuvos žmonių, stovėjau masiniuose Sąjūdžio mitinguose ir tikrai tuo metu net nujausti negalėjau, kad štai, praėjus daugiau kaip trims dešimtmečiams, teks būti pedofilijos skandalo Seime liudininku“, – pridūrė prezidentas.

Jis taip pat teigė, kad jam nerimą kelia politinės kultūros nuosmukis.

„Tikrai tenka dėl to apgailestauti, tenka apgailestauti dėl to, ką patyrė galimos aukos arba ką patyrė jų artimieji. Tikrai norėtųsi, kad tokių skandalų mes neturėtume mūsų mylimoje šalyje“, – sakė valstybės vadovas.

Generalinė prokuratūra prieš savaitę pranešė, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kad būtina spręsti leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti Seimo nario K. Bartoševičiaus teises klausimą.

Prokuratūros pranešimas paskelbtas porą valandų po to, kai K. Bartoševičius patvirtino BNS atsisakantis Seimo nario mandato, bet šį žingsnį aiškino asmeninėmis priežastimis.

Prokurorai pranešė, kad praėjusių metų lapkričio viduryje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo mažamečio ir nepilnamečio seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo. K. Bartoševičius neigia šiuos galimus įtarimus.

K. Bartoševičiaus pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo Vyriausioji rinkimų komisija gavo elektroniniu paštu sausio 20 dieną, apie 20 valandą. Praėjusį antradienį jo mandatas panaikintas.

Politikas žurnalistams tvirtino, kad tai apgalvotas, ne staiga gimęs, o pribrendęs apsisprendimas. Jis tvirtino palikti Seimą nutaręs dėl asmeninių priežasčių, tai yra sveikatos būklės.

K. Bartoševičius 2020 metais į Seimą išrinktas su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais, bet jis nėra šios partijos narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (69)

žuvis genda nuo galvos

bet skuta ją nuo uodegos.

Anonimas

Žuvis genda nuo galvos....

PEDOFILUI TO SKUBOTOS IŠVADOS

RAMINI SAVE PEDE NESITYKĖK KAD TOKIOS ČMIL GABRIAI TAVE APGINS VISTIEK PADEGSI IR KAS NORS KONKOLUS NURĖŽ RUSIJOJE JAU BŪTUM IŠKASTRUOTAS NES PUTINAS PRIĖMES TOKI ISTATIMA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS