Prezidentas nuostolių patyrusiai žiniasklaidai siūlo skirti 6 mln. eurų | kl.lt

PREZIDENTAS NUOSTOLIŲ PATYRUSIAI ŽINIASKLAIDAI SIŪLO SKIRTI 6 MLN. EURŲ

Prezidentas Gitanas Nausėda nuostolių dėl koronaviruso krizės patyrusiai žiniasklaidai siūlo skirti 6 mln. eurų, atsižvelgiant į reklamos pajamų smukimą.

„Dalis pajamų, kurias nepriklausomos žiniasklaidos priemonės prarado per pandemijos laikotarpį, palyginti su 2019 metų tam tikru laikotarpiu, konkrečiai – antruoju ketvirčiu, tam tikra jo dalis automatiškai būtų kompensuota“, – antradienį „Info komentarams“ sakė šalies vadovas.

„Štai šitas pasiūlymas buvo sugeneruotas, mes jį perdavėme darbo grupei prie Vyriausybės, jai vadovauja Lukas Savickas, ir tikimės, kad šitas pasiūlymas bus tinkamai įvertintas, jo fiskalinė išraiška yra, mūsų skaičiavimais, 6 mln. eurų“, – teigė jis.

Jo teigimu, remiantis šiuo pasiūlymu, niekam nekiltų abejonių, kad tokiu būdu žiniasklaida paperkama prieš artėjančius Seimo rinkimus.

„Jeigu taikytume tokį horizontalų paramos žiniasklaidai principą, turbūt nelabai, kam kiltų abejonių, ar čia nėra žiniasklaidos priemonių papirkinėjimas prieš rinkimus“, – tvirtino G. Nausėda.

Prezidentas su žiniasklaidos atstovais ekonominę situaciją dėl koronaviruso krizės aptarė gegužės 7-ąją, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Arunas

O klaunr statytini kada apir zmones pradesi galvot o ne tik apie pinigus kaip praplaut

Klounas prezidentas

Ple, galvojau rimtas žmogelis, pasirodo klounas

donis

cia kaip nevykelis Kanados prezidentas Truedo . megsta finansuoti ziniasklaida , kad butu kisenine. joks save gerbiantis zurnalistas neims pinigu is valdzios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS