Prezidentas pasirašė dekretą dėl A. Valantino atleidimo | kl.lt

PREZIDENTAS PASIRAŠĖ DEKRETĄ DĖL A. VALANTINO ATLEIDIMO

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasirašė dekretą dėl Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko Algimanto Valantino atleidimo iš pareigų, pasibaigus jo paskyrimo terminui.

 Prezidento dekretas įsigalioja ketvirtadienį, tuomet ir baigiasi A. Valantino kadencija. Po šios dienos buvęs teismo pirmininkas liks dirbti Apeliacinio teismo teisėju.

Seimas A. Valantino atleidimui pritarė kovo gale, kiek anksčiau pritarimą išreiškė ir Teisėjų taryba.

Prezidentūra jau yra paskelbusi atranką į atsilaisvinančią pirmininko poziciją, joje norinčių dalyvauti teisėjų sąrašas bus sudarytas iki balandžio 15 dienos.

Pats A. Valantinas, kaip anksčiau pranešė Nacionalinė teismų administracija, kitoje atrankoje buvo pasirinktas kaip vienas iš trijų geriausių kandidatų į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo pareigas.

Kartu su juo į šias pareigas taip pat atrinktas Apeliacinio teismo teisėjas Alenas Piesliakas ir socialinių mokslų srities teisės krypties daktaras Andrius Nevera.

A. Valantinas Apeliaciniam teismui vadovauja nuo 2016 metų balandžio, 2018-2020 metais jis taip pat užėmė ir Teisėjų tarybos pirmininko pareigas.

35 metų teisinio darbo patirtį turintis A. Valantinas taip pat yra dirbęs Vilniaus apygardos teisme, Jonavos rajono apylinkės teisme, ir Vilniaus miesto apylinkės teisme, buvęs pastarųjų dviejų teismų pirmininku.

2005 – 2010 metais A.Valantinas vadovavo Generalinei prokuratūrai, iš šio posto pasitraukė po neigiamų Seimo išvadų dėl prokuratūros darbo tiriant vadinamąją pedofilijos bylą Garliavoje.

Pagal įstatymus, Apeliacinio teismo pirmininką iš paskirtų šio teismo teisėjų Seimo pritarimu skiria prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Durneliu apsimesti lengviausia........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS