Prezidentas susitiko su Amerikos žydų komiteto delegacija | kl.lt

PREZIDENTAS SUSITIKO SU AMERIKOS ŽYDŲ KOMITETO DELEGACIJA

  • 8

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį susitiko su Amerikos žydų komiteto (AJC) vadovu Davidu Harrisu ir komiteto Centrinės Europos biuro delegacija. Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Šalies vadovas padėkojo D. Harrisui už ilgametę partnerystę, ypač už istorinę Amerikos žydų komiteto paramą Lietuvos nepriklausomybės pripažinimui ir narystei NATO. Prezidentas pabrėžė, kad labai svarbi ir šiandieninė Amerikos žydų komiteto tvirta pozicija, smerkianti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, reikšmingai prisidedanti prie Vakarų vienybės ir susitelkimo Europoje vykstančio karo akivaizdoje.

„Ukrainiečių tauta šiandien kaunasi ne tik už savo laisvę, ne tik už laisvą ir demokratinę Ukrainą, bet ir už viso demokratinio pasaulio laisvę. Dėkoju Amerikos žydų komitetui už jo indėlį, artinant Ukrainos ir mūsų visų pergalę šioje kovoje“, – sakė šalies vadovas.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad Lietuva atviromis akimis žiūri ir žiūrės į Holokausto tragediją, kad atmintis apie košmariškus nusikaltimus žmoniškumui būtų perduodama iš kartos į kartą tam, kad tokios tragedijos niekada nepasikartotų.

Ketvirtadienį pasaulio žydų bendruomenė mini Yom HaShoah – Holokausto aukų atminimo dieną.

GALERIJA

  • Prezidentas susitiko su Amerikos žydų komiteto delegacija
  • Prezidentas susitiko su Amerikos žydų komiteto delegacija
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

...kur tik pasirodo kurkliova ---dingsta betkoks interesas.

nuzmogejamas

O man idomu,kodel amerikos zydai nevaziuoja i ukraina padeti zmonems,o vis kniaukia ir laksto ten kur ju nereikia,vis verkia ir verkia,o jog siandien yra genocidas ukrainoje,ar jau visai zydai sazine prarado,tik verkia del savu praeities ,o kad dabar mirsta zmones juo fasistu zydams tai neaktualu,izraelis nieko nepadeda ukrainai,man buvo slykstu klausytis zydo Danieliaus, kai jis peike lietuvos parama ukrainai,kai tuo tarpu is vazinejas po izraeli ir neliepe zydams padeti ukrainai,o prase kad mes lietuviai rinktume pinigus ,o zydai tik liezuviu mala,geda turetu buti tokiam Dalnieliui kai pats ne zydams liepia pinigus aukoti o lietuvai,o tau ir pasirodo kaip zydai zmonems padeda,kodel zydu faina nepareiske sulidaruma su ukraina tokia sunkia valanda,geda,geda,kur zydu zmogiskumas,

sauliuk,

jei nebūtume nacistais seniai būtume išnykę kaip prūsai,izorai,komiai,mordviai,nebent tik tai pagal vietovių pavadinimus mus kas nors gal atsimintų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS