Prezidentas susitiko su Kotryna iš Pabaisko, mininčia ypatingą progą | kl.lt

PREZIDENTAS SUSITIKO SU KOTRYNA IŠ PABAISKO, MININČIA YPATINGĄ PROGĄ

Šeštadienį Ukmergės rajone, Pabaiske, prezidentas Gitanas Nausėda aplankė tyliosios Lietuvos simboliu tapusią Kotryną iš Pabaisko.

Kaip skelbia lrytas.lt, prezidento teigimu, ponia Kotryna jam simbolizuoja tikrąją tyliąją Lietuvą, kuriai sunku, tačiau ji nepalūžta ir tiki, kad rytoj bus geriau.

„Jūs apie mane galvojat, aš apie jus“, – tokiais žodžiais vos atvykęs G. Nausėda kreipėsi į ponią Kotryną, klausdamas, ar savo vizitu neapsunkino moters ir jos artimųjų.

Rugpjūčio 15 d. tyliąją Lietuvą G. Nausėdai simbolizuojanti moteris švęs 90-ąjį jubiliejų. Ši moteris – tai Pabaisko Švč. Trejybės bažnyčios varpininkė Katerina (Ekaterina) Klimaševskaja, vadinama Kotryna iš Pabaisko. Prezidentas ponią Kotryną aplankė artėjančio garbaus jubiliejaus proga.

G. Nausėdos teigimu, Kotrynos ir jo pažintis prasidėjo nuo Pabaisko bažnyčios varpo, kuris yra vienas seniausių varpų visoje Lietuvoje. Prezidentas atviravo, kad ponia Kotryna iš Pabaisko ir jo tėtis yra gimęs panašiu metu – ponia Kotryna gimusi rugpjūčio 15 d., o jo tėčio gimimo diena yra rugpjūčio 21 d.

Vizito metu G. Nausėda su žmona apsilankė ponios Kotrynos namuose. Bendravo su moterimi, jos šeima ir Pabaisko parapijos klebonu.

Anot lrytas.lt, pasisvečiavęs ponios Kotrynos namuose, prezidentas tikino, kad įspūdžiai – jaudinantys. Prezidentas teigė, kad susitikimo metu kalbėjo apie vaikus, gimines, gyvenimo sąlygas.

„Šiek tiek ir jaudinausi prieš važiuodamas, nes vis tiek ponią Kotryną senokai ir mačiau paskutinį kartą, visą laiką bendravome, taip sakant, transcendentiškai – mintimis ir maldomis. Džiaugiuosi, kad štai tokių žmonių mes turime Lietuvoje labai daug, kurie tyliai gyvena pareigos ritmu, kurie daro tartum iš pirmo žvilgsnio nedidelius darbus, nedideles pareigas, bet kurie kuria gražesnę Lietuvą. Tie žmonės nesiskundžia, jų neišgirsite per televiziją kažkuo besipiktinančių ar dar kažką darančių. Tiesiog jie yra mūsų Lietuvos dalelė ir turbūt be šitų žmonių Lietuva būtų kitokia“, – prezidentą G. Nausėdą cituoja lrytas.lt

Vėliau prezidentas nuvyko į Užugirio dvarą, kur dalyvauja vidudienį prasidėjusioje iškilmingoje pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos paminklo atidengimo ceremonijoje. Jau tradicija tapusioje Smetoninių šventėje šiemet minimos 145-osios A. Smetonos gimimo metinės.

Vakare valstybės vadovas viešės Karpių dvare, buvusiame istoriniame Joniškėlio valsčiaus centre, kur dalyvaus Joniškėlio Respublikos šimtmečio šventėje. Šventės akcentu taps rekordinės 1055 metrų ilgio Trispalvės nešimas nuo Karpių dvaro iki nepriklausomybės kovų didvyrio, artilerijos karininko Jono Stapulionio kapo.

GALERIJA

  • Prezidentas susitiko su Kotryna iš Pabaisko, mininčia ypatingą progą
  • Prezidentas susitiko su Kotryna iš Pabaisko, mininčia ypatingą progą
  • Prezidentas susitiko su Kotryna iš Pabaisko, mininčia ypatingą progą
  • Prezidentas susitiko su Kotryna iš Pabaisko, mininčia ypatingą progą
  • Prezidentas susitiko su Kotryna iš Pabaisko, mininčia ypatingą progą
  • Prezidentas susitiko su Kotryna iš Pabaisko, mininčia ypatingą progą
  • Prezidentas susitiko su Kotryna iš Pabaisko, mininčia ypatingą progą
R. Dačkaus / LRP kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Kazkas

uz reklamine nuotrauka prie kapo darba prarado

Senjora

Ne transcedentiškai, ne maldomis ir mintimis, o atviru tekstu sakau - Nausėda yra burbuliatorius, iš tuščio į kiaurą pilstytojas, SEB banko klerkas, televizinio komentatoriaus role pavergęs tuščiagalvės Lietuvos žmonių dalies protelius. Kotryna yra jo kaip skydinė - savo tuštumą pridengti nuolankios, niekuo nesiskundžiančios, nieko iš jokių valdžių nereikalaujančios žila galva. Prezidentu tapęs banko tarnautojas 'transcedentiškai" mums, reikliems pilietiškiems žmonėms praneša - būkit mažesni už žolę, tylesni už žemę, tik tada Lietuva suklestės. Tuščiakalbystės guru, banke pūtęs miglą į akis daug metų, ją dabar pučia platesniu mastu. Lietuvos, Tėvynės mūsų žmonėms, kritinio mąstymo vaisiais iki šiol pažangą kūrusiems. Lįskim po lapais, kol Nausėda su Kotrynos užnugariu pavaldys.

atrodo,

kad neuzilgo ir lolasvili prisikels... manau, ponas Adamkus neteisingai savo mokytini aukleja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS