Prezidentas teikia G. Lastauskienės kandidatūrą į KT teisėjus | kl.lt

PREZIDENTAS TEIKIA G. LASTAUSKIENĖS KANDIDATŪRĄ Į KT TEISĖJUS

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija, pasirašė dekretą, kuriuo pakartotinai teikia Seimui Giedrės Lastauskienės kandidatūrą tapti Konstitucinio Teismo teisėja.

Pasak šalies vadovo, G. Lastauskienė yra aukščiausios kvalifikacijos teisininkė, akademinėje bendruomenėje gerbiama ir pripažinta teisėtyrininkė, teisės teoretikė, todėl jos profesionalumas ir sukaupta solidi mokslinio ir pedagoginio, praktinio teisinio darbo patirtis neabejotinai prisidės prie sėkmingo darbo Konstituciniame Teisme.

G. Lastauskienė nuo 1992 m. vykdo aktyvią mokslinę ir pedagoginę veiklą, 2002 m. jai suteiktas socialinių mokslų srities teisės krypties daktaro laipsnis. 2003 m. ji pradėjo eiti docento pareigas Vilniaus universiteto (VU) Teisės fakultete ir nuo 2013 m. yra vienintelė šio fakulteto dėstytoja, skaitanti teisės teorijos paskaitas visų studijų formų ir pakopų studentams. 2016 m. G. Lastauskienė buvo pripažinta geriausia VU Teisės fakulteto dėstytoja.

Kandidatė į Konstitucinio Teismo teisėjus taip pat yra ilgametė VU Teisės fakulteto Ginčų sprendimo komisijos, Atestacinės komisijos bei Doktorantūros komiteto narė. 2016-2017 m. mokslininkė VU rektoriaus įsakymu buvo paskirta Vilniaus regioninio biomedicininių tyrimų komiteto nare (teisės klausimais).

G. Lastauskienė yra daugelio mokslinių straipsnių, pranešimų ir publikacijų teisės teorijos, teisės filosofijos, teisinio argumentavimo, teisėkūros, teisinės etikos tematika autorė ar bendraautorė, neseniai išleisto ir teisinės bei akademinės bendruomenės labai laukto teisės teorijos vadovėlio bendraautorė ir mokslinė redaktorė. Nuo 2015 m. G. Lastauskienė yra mokslo darbų žurnalo „Parlamento studijos“ redakcinės kolegijos narė.

Kandidatė į Konstitucinio Teismo teisėjus nuo 2003 m. taip pat užsiima advokato praktika, aktyviai vykdo visuomeninę veiklą. Nuo 2012 m. G. Lastauskienė yra Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos, o nuo 2018 iki 2020 m. buvo Teisėjų tarybos deleguota Pretendentų į teisėjus egzaminų komisijos narė. G. Lastauskienė taip pat yra buvusi Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos narė.

Paskyrė komisijų narius

Prezidentas G. Nausėda, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucija ir Lietuvos Respublikos teismų įstatymu, paskyrė tris Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos prie Teisėjų tarybos narius.

Prezidento dekretu paskirta Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto profesorė ir šio fakulteto prodekanė mokslui Edita Gruodytė, Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto Psichologijos katedros docentė, laikinoji šio fakulteto prodekanė, Psichologijos klinikos vadovė Kristina Kovalčikienė ir Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedros docentas ir vedėjas bei šio fakulteto prodekanas Haroldas Šinkūnas.

Paskirtieji Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos nariai pakeis buvusius narius: Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Tarptautinės ir Europos Sąjungos teisės instituto profesorę Lyrą Jakulevičienę, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios teisės ir proceso instituto profesorę Snieguolę Matulienę ir buvusią Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėją Teodorą Staugaitienę.

Šalies vadovas, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucija ir Lietuvos Respublikos teismų įstatymu, taip pat pasirašė dekretą, kuriuo Teisėjų etikos ir drausmės komisijos nariu paskyrė Lietuvos regioninių radijo stočių asociacijos direktorių, informacinių laidų rengėją ir vedėją Liudą Ramanauską. Šis dekretas įsigalios gruodžio 13 d.

L. Ramanauskas pakeis iki šiol šias pareigas ėjusį Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto Tarptautinių santykių katedros profesorių Tomą Janeliūną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vien tai tad si lastauskieneyra LRT tarybos

nare [matomai visu LRT debilizmu ir propogandos teisine apipavidalintpoja ir skirtu milijonu dalintoja ] labai daug ka pasako ...... ir pagal nuopelnus pilnai galetu uzimt KT samano-orakulu ir Konstitucijos virseliu saugotojos vieta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS