Prezidentė siūlo leisti išsaugoti dvigubą pilietybę Lietuvai nusipelniusiems asmenims | kl.lt

PREZIDENTĖ SIŪLO LEISTI IŠSAUGOTI DVIGUBĄ PILIETYBĘ LIETUVAI NUSIPELNIUSIEMS ASMENIMS

  • 2

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui teikia 24 teisės aktų projektus, tarp jų - siūlymas leisti išsaugoti Lietuvos pilietybę šaliai ypač nusipelniusiems asmenims, jei jie tapo kitos šalies piliečiais.

Tai numatoma prezidentės Seimui teikiamose Pilietybės įstatymo pataisose, trečiadienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Dabar galiojančiame įstatyme nustatyta, kad asmuo, įgijęs kitos šalies pilietybę, Lietuvos pilietybės paprastai netenka.

Seimui rudens sesijoje valstybės vadovė iš viso siūlo svarstyti 11 anksčiau jos inicijuotų įstatymų ir kitų teisės aktų projektų, taip pat 13 naujų įstatyminių iniciatyvų.

Kaip teigiama Prezidentūros pranešime, įstatymų projektuose dėmesys skiriamas sveikatos priežiūros kokybei, vaiko teisių apsaugai, viešojo sektoriaus skaidrinimui, nelegalaus darbo mažinimui, saugumo ir teisingumo įtvirtinimui Lietuvos gyvenime.

Prezidentė Seimui teikiamais projektais taip pat siūlo tikslinti ginkluotųjų pajėgų sudėtį karo metu, dar labiau efektyvinti privačių interesų deklaravimo procesą, įpareigoti teikti informaciją apie žiniasklaidos priemonių savininkus ir jų finansinius ryšius.

Seimas taip pat dar yra neapsisprendęs dėl 2012-ųjų rudenį šalies vadovės pateiktų Seimo rinkimų įstatymo pataisų, kurios numato galimybę nustačius rinkimų pažeidimus nedelsiant iš rinkimų pašalinti kandidatus į Seimą. Taip pat svarstymo parlamente laukia anksčiau prezidentės teikti projektai dėl kovos su neteisėtu praturtėjimu bei sukčiavimu.

Rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną.

Pavasario sesiją į Seimo darbotvarkę D.Grybauskaitė siūlė įtraukti 14 teisės aktų projektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kamane

As pries 13 metu emigravau I USA, noriu issaugoti Lietuvos pilietybe ir pasozadu neimti pencijos islLietuvos. Ar as patenku I tu "nusipelnousiu Lietuvai"sarasa ?

v

o kaip bus su paprastais pilieciais (nenusipelniusiais)???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS