Prezidentė iš skautų priėmė Betliejaus ugnį – ramybės ir taikos simbolį | kl.lt

PREZIDENTĖ IŠ SKAUTŲ PRIĖMĖ BETLIEJAUS UGNĮ – RAMYBĖS IR TAIKOS SIMBOLĮ

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį susitiko su šalies skautų organizacijų atstovais ir priėmė jų tradiciškai atneštą Betliejaus taikos ugnį.

Priimdama ugnelę šalies vadovė padėkojo Lietuvos skautams, kurių pastangomis ramybę ir taiką simbolizuojanti liepsnelė keliaus po šalies miestus ir miestelius, mokyklas, bažnyčias, įvairias institucijas, skleis šilumą senelių namuose, vaikų ir jaunimo dienos centruose.

Kaip skelbė ELTA, Betliejaus taikos ugnis, kurios kiekvienas galės prasinešti į savo namus, Lietuvai iškilmingai perduota antradienį Lenkijos - Lietuvos pasienio Slobudkos miestelio pagrindinėje mokykloje.

Ceremonijoje dalyvavo per 130 skautų ir harcerių, tarp jų Suvalkų harceriai, įvairių skautiškų organizacijų atstovai iš Lietuvos bei Lietuvos lenkų harceriai.

Kaip skelbė ELTA, nuo gruodžio 18 dienos iki pat Šv. Kalėdų įvairių skautiškų organizacijų atstovai kartu su Lietuvos lenkų harceriais dalins žvakeles su Betliejaus ugnimi įvairiausiose vietose: bažnyčiose, ligoninėse, globos namuose, kalėjimuose, mokyklose, geležinkelio stotyse, aukščiausiose šalies valdžios institucijose ir kitose organizacijose.

Akcijos tikslas - kad ugnis apkeliautų visą Lietuvą ir įžiebtų tikėjimą, viltį, ramybę bei taiką žmonių širdyse. Šiemet tarptautinės akcijos šūkiu tapo žodžiai „Taikos ugnis - vienijanti įvairovę“.

Skautai ir harceriai, perimdami ir dalindamiesi simboline taikos ugnimi, įsipareigoja kartu nešti šilumą, šypseną, dalintis geru žodžiu su visais, kuriems to reikia.

Pasak popiežiaus Pranciškaus, taika yra dovana, kurią gavę kaip amatininkai turime kasdien dirbti savo rankomis, turime ugdyti kasdieniais mažais darbais. „Nieko neduos dideli taikos manifestai, nieko neduos tarptautiniai susitikimai, jei taika nebus ugdoma mažuose dalykuose. Tu gali kalbėti apie nuostabius darbus, tu gali surengti įspūdingą konferenciją... bet jei taika neugdoma tavo kasdieniais mažais darbais, jei nėra ramybės tavo širdyje, tavo šeimoje, tavo gyvenamajame rajone, tavo darbovietėje, tuomet nebus taikos ir pasaulyje“, - popiežių cituoja skautai.

ELTA primena, kad Betliejaus taikos ugnies idėja kilo 1986 metais Austrijoje vykdant socialinę paramos akciją „Šviesa tamsoje“.

Daugiau nei 30 metų artėjant Šv. Kalėdoms ypač pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, pargabena ją namo, o iš Austrijos ugnis pasklinda po Europą, Amerikos ir Australijos žemynus.

Šių metų ugnies nešėju išrinktas Niklasas Lehneris lapkričio 28 dieną įžiebė ugnį nuo žibinto Jėzaus gimimo grotoje Betliejuje.

GALERIJA

  • Prezidentė iš skautų priėmė Betliejaus ugnį – ramybės ir taikos simbolį
  • Prezidentė iš skautų priėmė Betliejaus ugnį – ramybės ir taikos simbolį
  • Prezidentė iš skautų priėmė Betliejaus ugnį – ramybės ir taikos simbolį
  • Prezidentė iš skautų priėmė Betliejaus ugnį – ramybės ir taikos simbolį
  • Prezidentė iš skautų priėmė Betliejaus ugnį – ramybės ir taikos simbolį
Roberto Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Pati tikroji , kuri tai daro , o kur yra Deimantė?

O

gryvovskas nenori priimti juos padarytu skolų sau ir konservams lai vagys sumoka patys

VAU.....Betlejaus ugny gavo,

tvartelis su konservatlyberastiniais gyviais --yra, belieka tik ysigyt nekaltai pradeta anukely ant ranku --ir sventa magnolija bus galima isleist y marcias pas Tata y dangu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS