Prezidento atsakas dėl permirkusių vaikų: aš turbūt atsakingas už viską, net už lietų | kl.lt

PREZIDENTO ATSAKAS DĖL PERMIRKUSIŲ VAIKŲ: AŠ TURBŪT ATSAKINGAS UŽ VISKĄ, NET UŽ LIETŲ

  • 56

Liepos 6-ąją prezidento Gitano Nausėdos apsilankymas Valstybės dienos minėjimo renginyje sukėlė tikrą komentatorių audrą internete – merkiant lietui prezidentas slėpėsi po skėčiu, tačiau šalia jo stovėję choro „Ąžuoliukas“ choristai buvo permirkę nuo stipraus lietaus. Prezidentas, sulaukęs visuomenės kritikos, sako, kad jis, matyt, atsakingas už viską – net už netikėtai prapliupusį lietų.

„Aš turbūt atsakingas už viską: ir už tai, kad scena buvo kiaura, ir už tai, kad netikėtai lietus pradėjo pliaupti, ir už tai, kad galbūt apsiaustų pritrūko, ar kažkas nenorėjo užsidėti. Gaila, kad tas faktas, jog mano lietsargis irgi buvo suskliaustas tuo metu, kai giedojau „Tautišką giesmę“, nei vienoje fotografijoje neteko jo pamatyti. Teko kalbėtis su vaikais tuo metu, kai jie stovėjo. Jie iš tikrųjų buvo puikios nuotaikos. Deja, atvaryti į šitą sceną 30 minučių anksčiau nei atėjome mes. Dėl to galbūt ant to tilto aš atrodžiau toks sausas, o jie tokie šlapi. O lietus buvo šoninis, todėl tas lietsargis ten turėjo grynai simbolinę reikšmę“, – Valstybės dienos minėjimą prisiminė prezidentas.

Atsakomybę galiu prisiimti už viską, man tai nėra problema.

G. Nausėda tvirtino, kad prisiimti atsakomybę, jeigu reikia, jis gali už viską. Taip pat prezidentas sakė mielai priimsiantis choristus prezidentūroje. „Dar kartą kartoju, kad tokių dalykų numatyti, išvengti yra neįmanoma. Mielai pasikviesime ir „Ažuoliuko“ chorą, kuris čia, beje, ir pas mus prezidentūroje lankėsi ne kartą. Ir „Liepaites“, kad pasisvečiuotų, pakalbėsime apie tai, kaip jiems patinka dainuoti. Aš pats kažkada berniukų chore dainavau. Po lietumi stovėjau ne kartą taip pat ir man tai patiko. Pakalbėsime su vadovais, kaip būtų galima išvengti tokių dalykų ateityje. Bet atsakomybę galiu prisiimti už viską, man tai nėra problema“, – spaudos konferencijoje savo poziciją dėstė prezidentas.

Primename, kad po Valstybės dienos minėjimo internete buvo aptarinėjamas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip prezidentui sakant kalbą žliaugia stiprus lietus. G. Nausėdą nuo lietaus saugo skėtis, tačiau nuo skėčio bėgantis vanduo teka ant šalia stovinčio choristo galvos.

Šalia prezidento stovinčio berniuko marškiniai permirkę nuo lietaus, tačiau choristas iš visų jėgų bando tramdyti emocijas.

Antradienio vakarą choristų atstovai feisbuke paskelbė įrašą, kuriame išsakė savo požiūrį į daug kalbų sukėlusį įvykį. „Sunku suprasti, kai nesi dainavęs chore. Nuo vakar vakaro esame labiausiai aptarinėjamas choras. Kas dar nežinote – ant Karaliaus Mindaugo tilto giedojome „Tautišką giesmę“. Tai buvo mūsų pirmasis pasirodymas po karantino ir buvo nepaprastai smagu būti ir vėl kartu. Tačiau kadangi stipriai lijo – visi jau į sceną įžengėme šlaput šlaputėliai“, – patirtimi feisbuke pasidalijo choristai.

Tiesą pasakius, tai tikrai ne pirmas kartas mūsų istorijoje, kai dainavome šlapi iki paskutinės siūlės.

Pasak choristų, dainuoti pilant lietui jiems teko jau ne vieną kartą. „Tiesą pasakius, tai tikrai ne pirmas kartas mūsų istorijoje, kai dainavome šlapi iki paskutinės siūlės. Ir nors buvo šalta, vienybė su viso pasaulio lietuviais buvo juntama kaip niekad stipriai“, – akcentuojama choristų įraše

„Keletas dalykų, kuriuos norime, kad žinotumėte:

1. Dėl saugumo sumetimų scena buvo planuota be stogo nuo pat pradžių, kadangi scenos gylis labai mažas ir nuo stipraus lietaus su vėju apsaugoti ji vis tiek nebūtų galėjusi. Su renginio organizatoriais aptarėme lietaus atvejį ir vis tiek pasiryžome giedoti.

2. Galbūt reikėjo choristams duoti apsiaustus nuo lietaus? Galbūt. Tačiau scena yra scena. Ir mums ji yra šventa. Joje egzistuoja tam tikras aprangos kodas. Tad nemanėme, kad būtų smagu matyti ąžuoliukus su plastikiniais apsiaustais Valstybės dienos proga giedant „Tautišką giesmę“ viso pasaulio lietuviams iš svarbiausios scenos šalyje.

3. Vaikų saugumas ir sveikata mums yra svarbiausia. Tačiau kartais nutinka force majeure aplinkybės ir tenka ieškoti žaibiškų sprendimų čia ir dabar. Nors dedame visas pastangas numatyti įvairias situacijas ir aplinkybes, tačiau „Ąžuoliukui“ ne kartą yra tekę dainuoti sąlygomis, pasikeitusiomis prieš pat pasirodymą. Gebėjimas dainuoti kardinaliai pasikeitus aplinkybėms ir daro mūsų chorą geru“, – skelbiama choro pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (56)

kam tas

išvartaliojimas ? Juk yra meteorologai,kurie praneša apie orą,taip pat yra organizatoriai,kurie atsakingi už viską ką jie organizuoja ,tad turėjo būt pasirengę oro permainom ir net vėtrom. O jei būtų sulūžusi scena,kas tada būtų atsakingas ?! Kas dėl prezidento ir jo žmonos,tai kaip TĖVAI,jie privalėjo sureaguoti ir arba pareikalavę ,kad vaikai eitų pasislėpt nuo lietaus,arba pareikalauti skėčių bei apsiaustų.Tad toks paprastas dalykas tik patvirtina neorganizuotumą,reakcijos stoką ir žmogiškumo trūkumą. O giesmę galima sudainuot net sėdint ant tupyklos

matta

parado organizatoriai kazin kaip jautesi ziuredami i isvarytus vaikus po lietum,gal atsiprasys tevu viesai jeigu kiek padorumo turi

Jurate

O patys vaikai neturėjo supratimo kad reikia turėti skecius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS