Prezidento patarėja: trečiasis sankcijų paketas Baltarusijos režimui – neišvengiamas | kl.lt

PREZIDENTO PATARĖJA: TREČIASIS SANKCIJŲ PAKETAS BALTARUSIJOS REŽIMUI – NEIŠVENGIAMAS

Trečiasis Europos Sąjungos (ES) sankcijų paketas Baltarusijos režimui tampa neišvengiamas, sako prezidento patarėja Asta Skaisgirytė.

„Dialogo galimybės tarp režimo ir pilietinės visuomenės, deja, kasdien menksta. Lietuva, kaip ir kitos ES šalys, konstatuoja, kad režimas nekreipia dėmesio į išsakomus įspėjimus ir raginimus, todėl trečiasis ES sankcijų paketas tampa neišvengiamas“, – sakoma prezidento patarėjos komentare BNS.

A. Skaisgirytė pažymi, kad ES sankcijos yra veiksmingos, nes galioja visoje Sąjungoje, apima ne tik draudimus atvykti į ES šalis, bet ir turto įšaldymą ES.

„Lietuva aktyviai palaiko būsimus ES sprendimus dėl trečiojo sankcijų paketo aktyvavimo, kurie tikėtini jau šios savaitės ES Užsienio reikalų taryboje. ES pavyzdžiu seka JAV, JK ir Kanada, plėsdamos savo nacionalines sankcijas“, – teigia prezidento patarėja.

Lietuva, kaip ir kitos ES šalys, konstatuoja, kad režimas nekreipia dėmesio į išsakomus įspėjimus ir raginimus.

„Situacija Baltarusijoje nuolat blogėja, sulaikomų protestuotojų skaičius auga, jiems keliamos baudžiamosios bylos, šie asmenys nuteisiami laisvės atėmimo bausmėmis. Tuo tarpu jėgos struktūrų pareigūnai išvengia atsakomybės už naudojamą smurtą. Vienas paskutinių pavyzdžių, sukėlęs didelį pasipiktinimą Baltarusijos visuomenėje – protestuotojo R. Bandarenko mirtis“, – padėtį kaimyninėje šalyje komentuoja A. Skaigirytė.

Pastaruoju metu Baltarusijoje kilo didelis pasipiktinimas, kai būdamas sulaikyme nuo smegenų traumos mirė 31 metų buvęs karys Ramanas Bandarenka. Opozicijos atstovai sako, kad dėl vyro mirties kaltos Aliaksandrui Lukašenkai lojalios saugumo pajėgos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Praeivis

Ir aš Zenonui pritariu! +100.

Skaitytojas

O tai sovietmečiu teisinio nihilizmo nebuvo?

Tiesa

Pritariu Zenonui šimtą procentų parašyta teisingai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS