G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą | kl.lt

G. NAUSĖDA: N. GRUNSKIENĖ PADĖS SUSTIPRINTI PROKURATŪROS DARBĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda sako manantis, kad naujoji generalinė prokurorė Nida Grunskienė padės sustiprinti Generalinės prokuratūros darbą bei išjudinti įsisenėjusias problemas.

„Man atrodo, kad N. Grunskienė savo žiniomis, iniciatyvumu, lyderio savybėmis tikrai padės sustiprinti šios nepaprastai svarbios institucijos darbą ir šiame kelyje aš linkiu jai visokeriopos sėkmės“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

„Geriausias kriterijus po penkerių metų, kai bus vertinamas jūsų darbas bus štai toks: jeigu tuometinis prezidentas norės jus pasiūlyti antrai kadencijai, o tuometinis Seimas absoliučia balsų dauguma priims ir patvirtins jūsų kandidatūrą“, – teigė jis.

G. Nausėda ketvirtadienį paskyrė N. Grunskienę naująja generaline prokurore. Ji prisiekti turėjo gruodžio 30 dieną, tačiau tuomet jai buvo patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu ir ceremonija buvo atidėta.

Anot šalies vadovo, atrankos į generalinio prokuroro postą metu buvo kreipiamas dėmesys ir į dalykines, ir į vertybines kandidato savybes bei patirtį.

„Atrankos mes mes teikėme labai didelį dėmesį ir reikšmę ne tik kandidato dalykinėms savybėms, bet ir vertybinėms nuostatoms, patirčiai ir tai aplinkybei, kad kandidatė ilgus metus vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūrai“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Todėl šiandien jau tapusi generaline prokurore N. Grunskienė turi visas prielaidas prisidėti prie sprendimo tų problemų, kurios šiandien Lietuvos visuomenei yra aktualios – sustiprinti prokuratūros profesinį prestižą, įvaizdį, išjudinti tam tikras problemas, kurios buvo sunkiai sprendžiamos eilę metų ir sustiprinti tas tendencijas, kurios buvo pozityvios Generalinės prokuratūros veikloje“, – sakė jis.

N. Grunskienė: nenoriu dalinti tuščių pažadų

Kalbėdama spaudos konferencijoje naujoji generalinė prokurorė pabrėžė į šias pareigas žiūrinti kaip į didelę garbę, bet ir į dar didesnę atsakomybę.

„Šiandien davusi priesaiką prezidentui ir tapusi generaline prokurore, nenoriu dalinti tuščių pažadų. Laukia rimtas ir sunkus darbas didinant visuomenės pasitikėjimą prokuratūra, užtikrinant skaidrumą, kai priimami svarbūs ir neretai žmonių likimus pakeičiantys sprendimai“, – sakė N. Grunskienė.

Nenoriu dalinti tuščių pažadų. Laukia rimtas ir sunkus darbas didinant visuomenės pasitikėjimą prokuratūra, užtikrinant skaidrumą.

Ji pažymėjo, kad prokuratūra yra viena iš trijų svarbiausių teisėsaugos institucijų, kovojančių su nusikalstamumu ir užtikrinančių visuomenės gerovę.

„Nuo to, kaip dirba prokurorai, kaip operatyviai ir kokybiškai atliekami ikiteisminiai tyrimai, kaip profesionaliai ir principingai palaikomas valstybinis kaltinimas ir ginamas viešasis interesas teismuose, priklauso ne tik atsakomybės už nusikaltimus neišvengiamumas ar adekvatus turtinės ar neturtinės žalos atlyginimas nukentėjusiesiems, nuo prokuroro darbo nemaža dalimi priklauso, kaip žmonės vertins savo valstybę, ar joje jausis saugiai“, – sakė generalinė prokurorė.

N. Grunskienė sakė tikinti, kad visuomenė prokuratūrą gali matyti taip, kaip mato ji pati – kaip stiprią, teisingą ir atvirą instituciją.

Penkerių metų kadenciją pradedanti generalinė prokurorė taip pat žadėjo užtikrinti trumpą ikiteisminių tyrimų trukmę ir kokybišką valstybinio kaltinimo palaikymą teismuose bei sakė besistengsianti, kad visuomenė ir žiniasklaida gautų kiek įmanoma daugiau informacijos apie vykdomus ikiteisminius tyrimus ir juose priimtus sprendimus.

„Aš manau, kad ta informacija yra būtina ir per savo darbo laikotarpį aš stengsiuosi, kad visuomenė ir žurnalistai turėtų kiek galima daugiau tos informacijos“, – sakė N. Grunskienė.

Pastaruosius septynerius metus Panevėžio apygardos prokuratūrai vadovavusi N. Grunskienė generalinio prokuroro poste pakeitė gruodžio 29 dieną savo penkerių metų kadenciją baigusį Evaldą Pašilį.

Karjerą N. Grunskienė pradėjo 1992 metais Kupiškio rajono apylinkės prokuratūroje, 1998 metais perėjo į Panevėžio apygardos prokuratūrą ir čia kilo karjeros laiptais.

Per 28-erius metus prokurorės pareigose, dešimt metų ji praleido Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriuje.

GALERIJA

  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
  • G. Nausėda: N. Grunskienė padės sustiprinti prokuratūros darbą
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

gen.PROKURORE,-- gelbėkite s k ę s t a n č i ą,

KLAMPYNĖJE MG Baltik bylą , kurioje kaltinamas buvęs LIBERALŲ lyderis E, MASIULIS-- s t a m b i u KYŠININKAVIMU-KORUPCIJA,---- juk š/m gegužės 12 d. sueina PENKIŲ metų s e n a t i s .

Nauseda

Ziurke I vienckiene panasi

Pranas Pričkus

Ne iš skaidriųjų, paskaitykite "Laisvas laikraštis". Šiaip jau nėra iš ko ir rinktis, visa sistema prasmirdusi ir dvokianti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS