Prienų rajono savivaldybė matuos savo krašto žmonių laimės indeksą | kl.lt

PRIENŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ MATUOS SAVO KRAŠTO ŽMONIŲ LAIMĖS INDEKSĄ

Prienų rajono savivaldybė matuos savo krašto žmonių laimės indeksą – kartu su iniciatyvine grupe „Laimingas Prienų kraštas“ sieks išsiaiškinti, kaip žmonės vertina gyvenimą Prienų krašte.

„Turime iniciatyvaus jaunimo, kuris atranda įdomių veiklų ir tą jų iniciatyvą iškart palaiminome. Jie padarys apklausą su įmone ir pasitikrinsim. Viena, ką mes galvojame apie save, kita – ką žmonės galvoja apie mus“, – BNS sakė rajono meras Alvydas Vaicekauskas.

Jis teigė, kad tyrimų bendrovei „RAIT“ už apklausą savivaldybė sumokės apie 2 tūkst. eurų. Apklausa atliekama internetu ir Prienuose esančioje Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje bei jos padaliniuose.

Anonimiškoje apklausoje prašoma įvertinti galimybes verslui Prienų rajone, savivaldybės teikiamas paslaugas, neįgaliesiems pritaikytą infrastruktūrą, rajono patrauklumą turistams, savo kaimynus, atlyginimą, galimybes rasti darbą, dviračių ir pėsčiųjų takų infrastruktūrą ir kitus dalykus.

„Apklausa bus naudinga mums visiems. Manau, kad paaiškės, kaip iš tikrųjų mes atrodome, ką apie mus galvoja gyventojai, ar jie tikrai laimingi, ar patenkinti sprendimais. Galbūt išaiškės, ką mes kitaip galime padaryti“, – teigė meras.

„Reikia kiek galima tiksliau žinoti žmonių nuomonę, kad nebūtų, jog valdžia – sau, žmonės – sau“, – pridūrė jis.

Anot A. Vaicekausko, tokia apklausa rajone vykdoma pirmą kartą, tačiau galbūt ne paskutinį.

Jos rezultatus lapkričio 30-ą dieną ketinama pristatyti visuomenei Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje, o svarbiausius aspektus įtraukti į strateginį savivaldybės veiklos planą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dujokauke

Itariu, kad vertina SUDINAI, kaip ir visoje salyje.

...

Jie dabar tiesiog KAIFUOJA nuo Alytaus dūmų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS