Šventinis maratonas: ištirpo ne tik sniegas, bet ir viešojo transporto bilietai | kl.lt

ŠVENTINIS MARATONAS: IŠTIRPO NE TIK SNIEGAS, BET IR VIEŠOJO TRANSPORTO BILIETAI

  • 0

Prieš šventes Lietuvoje ištirpo ne tik sniegas, bet ir viešojo transporto bilietai. Apie tai LNK žurnalistas kalbėjosi su Darnaus judumo ir paslaugų vystymo vadove Modesta Gusaroviene.

– Pasižiūrėjus į telefoną, vaizdas primena Juodąjį penktadienį, nors mes kalbame apie traukinio bilietus.

– Na, iš tikrųjų pas mus yra laikotarpiai, kada bilietai iš anksto yra išparduodami, tai yra šventiniai laikotarpiai kaip Velykos ar Kalėdos, kas yra dabar. Iš tiesų, tie populiariausi maršrutai, tokie kaip Vilnius-Klaipėda, Vilnius-Kaunas, išparduodami kelios dienas prieš reisą ir mes visą laiką ir patys komunikuojame, kad gyventojai, kurie ruošiasi keliauti šventiniu laikotarpiu, bilietais pasirūpintų iš anksto.

Jeigu nebetilps, tai bandysim vežt juos ir spėt prie to šventinio stalo.

– Kaip jūs patys dar reaguojate į tą situaciją? Ar tiesiog, kaip ir sakote, prašote keleivių pasirūpinti bilietu iš anksto? Ar galbūt prikabinate šiek tiek daugiau vagonų, gal dažninate savo maršrutų skaičių?

– Tikrai taip. Ir tais pačiais populiariausiais laikais yra dvigubinami sąstatai, išvažiuoja du sukabinti riedmenys arba maksimalus išleidžiamas skaičius vagonų. Tai tikrai pasitelkiame visą savo galimą pajėgumą ir tais būtent reisais, kurie yra ypatingai populiarūs, mes tais laikotarpiais suteikiam maksimalią paslaugą.

– Ar dabar dar bilietą galima įsigyti kasoje ar geriau nesivadovauti tokia loterija? Na, nes turime ir senjorų, kurie nesinaudoja telefonais, negali, nemoka dar įsigyti bilieto internetu, ką jiems reikėtų daryti? Ar kažkaip iš anksto galima nusipirkti kiekvienoje Lietuvos stotyje?

– Taip, tikrai stotyse, kuriose parduodami bilietai, galima nusipirkti. Ar perkamas bilietas internetu ar stotyje, vis tiek bilietų sistema yra ta pati ir bilietų likutis yra tas pats tiek kasoje, tiek internetu. Aišku, tie reisai, kurie jau išparduoti, nėra skirtumo, kur pirkti, jie vis tiek bus išparduoti. Bet, taip, galima įsigyti bilietus ir kasoje. Tačiau mes rekomenduojame vis tiek eiti į skaitmeninį kanalą, ten galima ir vietas pasirinkti, kokias nori, ir pamatyti, kokie reisai yra laisvesni, kurie labiau užimti, tiesiog didesnis patogumas. Kita vertus, labai didelė nauda pirkti internetu dėl to, kad mes turim žmogaus kontaktą ir įvykus kokiems nors nesklandumams galim susisiekti ir informuoti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ne visuose traukiniuose yra priskiriamos vietos, pavyzdžiui traukinyje Vilnius-Kaunas. Ar negali būti, kad nusipirksime bilietą į Kauną, mums nėra priskirta vieta, ateisime ir tos vietos nėra?

– Iš tikrųjų, netgi tuose reisuose, kur nėra priskiriamos vietos, yra uždėtos tam tikros kvotos t. y. tiek, kiek žmonių gali tilpti traukinyje, tiek bilietų ir parduodama. Tai, tikėtina, kad tikrai visada vieta bus ir mes skatinam tiesiog traukinyje elgtis mandagiai, kultūringai ir savo nešulius laikyti tam skirtose vietose, o ne ant sėdynės, kurią gali užimti kitas keleivis.

– Tie, kurie turi terminuotą bilietą, ar jiems taip pat garantuota vieta iš anksto?

– Vietos, be abejo, nėra garantuotos, bet į tas kvotas, kurias minėjau, yra įskaičiuotas ir galimas terminuotų bilietų naudotojų skaičius.


Apie autobusų bilietų pardavimus šventiniu laikotarpiu LNK žurnalistas kalbėjosi su „TOKS“ vadovu Arūnu Indrašiumi.

– Nematau, kad autobusų bilietai būtų išparduoti. Kodėl taip yra? Ar tai reiškia, kad žmonės nekeliaus autobusais šventiniu laikotarpiu, o galbūt bandys pirkti bilietus stotyje?

– Na, artėja tos didžiosios metų šventės, keliavimas yra didžiausias per tas šventes. Ir šiais metais pastebime tendenciją, kad bilietai visi nupirkti yra internetu. Visi iš anksto susirūpinę užsiimti vietas, bet laisvų vietų liko. Pavyzdžiui, Klaipėdos kryptim yra 16 išvažiavimų per dieną. Penktadienį porą autobusų išparduota, šeštadienį – trys autobusai, bet kiek dar lieka autobusų, kur galima rinktis. Panevėžio krypty po vieną autobusą išparduotą, o kituose yra vietų. Taip, keleivius mes kviečiam visada, kad pirktų iš anksto internetu ir mums taip geriau planuot ir žiūrėt, kokios talpos autobusus statyt, ar reikės papildomų, ar ne. Tai kviečiam, kad daugiau internetu pirktų ir pirmi metai, kada pastebėjom, kad tikrai šiais metais daugiau perka internetu. Šiai dienai gal tik keli bilietai nupirkti kasose. Tai mums palengvina planavimą.

– Bet ar jums reikės kaip nors perdėlioti maršrutus? Ar gali atsitikti, kad vietų visgi nebeliks, bet vežėjai vis tiek bus atsakingi ir pasirūpins keleiviais?

– Taip, mes tam ruošiamės, stebim, kaip viskas vyksta. Ir turėsim pasiruošę rezervinius autobusus. Jeigu ateis žmonių, kurie neturės bilietų įsigiję, tai, aišku, nusipirks tas laisvas vietas. Bet jeigu nebetilps, tai bandysim vežt juos ir spėt prie to šventinio stalo.

– Jūsų kompanijoje bilietus galima nusipirkti internetu, mačiau, kad ne pas visus kolegas taip galima padaryti. Koks būtų jūsų patarimas tiems keleiviams, kurių maršrutuose negalima įsigyti bilietų internetu?

– Tada reikėtų atvažiuoti į autobusų stotį, stotyje tikrai aptarnaus kasininkės ir įsigis bilietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS