Pritaria ir ministerija: krepšinis gali būti žiūrimas pamokų metu | kl.lt

PRITARIA IR MINISTERIJA: KREPŠINIS GALI BŪTI ŽIŪRIMAS PAMOKŲ METU

Lazdijų rajono merei Ausmai Miškinienei paraginus mokyklas pamokų metu leisti žiūrėti antradienį vykusias Pasaulio krepšinio čempionato rungtynes, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teigia, kad tokios veiklos gali vykti, jeigu yra suplanuotos bei vyksta be chaoso, dėl to nenukenčia nė vienas mokomasis dalykas.

„Raginu savivaldybės ugdymo įstaigų vadovus ir mokytojus šios savaitės pamokų tvarkaraščius sustyguoti taip, kad jaunimui būtų sudarytos galimybės sporto, aktų salėse ar kitose įstaigose esančiose erdviose patalpose patogiai ir vieningai žiūrėti krepšinį“, – savo feisbuko paskyroje rašė Lazdijų rajono merė.

Lietuvos mačas Filipinuose, Maniloje, su Serbijos rinktine čempionato ketvirtfinalyje prasidėjo 11.45 valandą. Rinktinei pralaimėjus 68:87 dėl penktų-aštuntų vietų dar galimos sužaisti dvi rungtynės.

Pasaulio krepšinio čempionatas Filipinuose: Lietuva – Serbija

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot ministerijos, krepšinio rungtynių stebėjimas mokykloje turėtų vykti edukaciniame kontekste. Komentare BNS teigiama, jog varžybų žiūrėjimas gali būti išnaudojamas socialinėms-emocinėms, pilietiškumo ir kitoms kompetencijoms ugdyti, mokiniai mokosi gerbti kitokią nuomonę, suvaldyti emocijas.

„Ugdymo planas leidžia mokyklai organizuoti įvairias veiklas, tačiau nė vienas mokomasis dalykas dėl to negali nukentėti. Svarbu, kad mokykla susidėliotų tvarkaraščius ir tai būtų suplanuota iš anksto. Vaikai jau anksčiau turėjo žinoti, jei mokykloje vyks netradicinė pamoka – krepšinio rungtynių žiūrėjimas aktų salėje ar kitoje erdvėje“, – nurodo ministerija.

Taip pat pastebima, jog mokykloje per ugdymo procesą neturėtų būti chaoso, „kai vieni vaikai žiūri rungtynes, o kiti, kuriems tai neįdomu, išleidžiami namo“.

Ugdymo planas leidžia mokyklai organizuoti įvairias veiklas, tačiau nė vienas mokomasis dalykas dėl to negali nukentėti.

Portalas LRT.lt skelbia, jog krepšinio žiūrėjimą organizavusios patvirtino ir kai kurios kitų miestų mokymo įstaigos. Pasak jų vadovų, pačioje mokslo metų pradžioje dar vyksta įvadinės pamokos, o bendras krepšinio žiūrėjimas yra burianti ir pilietiškumą skatinanti šventė.

Lietuvos rinktinei sekmadienį iškovojus pergalę prieš Jungtines Valstijas, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška pirmadienį sudarė galimybę savivaldybės darbuotojams pasiimti laisvą dieną arba dirbti nuotoliu.

Tokį sprendimą kritikavo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, feisbuke pareiškusi, kad rungtynes stebėti galima ir be „laisvadieninio populizmo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

idomu

O tenisas, futbolas ar regbis gali būti žiūrimas pamokų metu? Gal baikite morganos šieną rūkyti.

S(eu)bas

Užkniso ministerija su savo reguliavimais ir nurodymais: kaip žiūrėti, ką pasakyti žiūrint, kaip reflektuoti, kokiss kompetencijas išspausti ir t.t. Na leiskit tiesiog pažiūrėti, pasirgti, galų gale - pasidžiaugti, kad prapuolė dvi pamokos. Ir nieko blogo neatsitiko, ugdymas bus tęsiamas toliau.

> Rapolas

O kodėl ne - šūdinus vystyklus keičiu. :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS