Prokuratūra tęsia tyrimą dėl nelegaliai išdygusios tvoros Šiauliuose | kl.lt

PROKURATŪRA TĘSIA TYRIMĄ DĖL NELEGALIAI IŠDYGUSIOS TVOROS ŠIAULIUOSE

  • 0

Šiaulių apygardos prokuratūra nusprendė atlikti papildomą tyrimą dėl mieste šalia Lyros gatvėje esančio prekybos centro pastatytos neteisėtos tvoros.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, aukštesnioji prokurorė panaikino anksčiau priimtą nutarimą dėl viešojo intereso gynimo pradžios ir nusprendė tęsti tyrimą.

Kaip BNS sakė prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė, principinė pozicija dėl to, kad tvora pastatyta neteisėtai, nesikeičia, tačiau nuspręsta surinkti daugiau duomenų.

Pasak aukštesniosios prokurorės, ankstesnis sprendimas taikyti viešojo intereso gynimo priemones buvo priimtas skubotai, neišsiaiškinus visų sprendimo priėmimui reikšmingų aplinkybių, nesurinkus išsamių duomenų apie teritorijų, į kurių patvirtintas teritorijas patenka žemės sklypas, planavimo dokumentus.

Pasak prokuratūros, nors tyrime yra duomenų apie pažeistus sklypo nuomininkų interesus, jame nesurinkta duomenų apie pietinio rajono gyventojų interesus, nes tvora trukdo ne tik šalia įsikūrusiems verslininkams, bet ir miesto gyventojams patekti į namus.

Per papildomą tyrimą taip pat bus vertinami Šiaulių savivaldybės numatyti keisti detalieji planai, detaliojo plano sklypui, juosiančiam prekybos centro ribas, detaliojo plano eiga, jo reikšmingumas žemės sklypui.

Taip pat bus renkami duomenys apie Šiaulių miesto savivaldybėje gauto tvoros statytojo prašymą pradėti Žemės sklypo formavimo ir pertvarkymo projekto rengimą.

„Tikslinga aiškintis ir tai, kodėl žemės sklypo nuomininkai, naudodamiesi sklypu daugiau nei 20 metų, iki šiol nėra nusistatę Žemės sklypo naudojimo tvarkos, išsprendę privažiavimo prie savo nuosavybės teise turimų statinių klausimo“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Tyrimą dėl šios tvoros prokuratūra pradėjo gavusi verslininkų skundą, kad vieno iš pastato Lyros gatvėje nuomininkų pastatyta tvora trukdo patekimą į prekybos centre įsikūrusias parduotuves.

Nagrinėjant pareiškimą išaiškinta, kad beveik dviejų hektarų žemės sklypo plotas, juosiantis prekybos centrą, yra valstybinė žemė, kuri yra išnuomota aštuoniems fiziniams ir juridiniams asmenims. Viena iš sklypą nuomojančių bendrovių pasistatė apie 60 metrų ilgio tvorą, tačiau nesikreipė dėl sutikimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS