Psichiatras apie nesitvardančią mokytoją: leisčiau vaikui pabėgti iš pamokos | kl.lt

PSICHIATRAS APIE NESITVARDANČIĄ MOKYTOJĄ: LEISČIAU VAIKUI PABĖGTI IŠ PAMOKOS

  • 54

"Jaunesnioji dukra pareiškė, kad pabėgtų iš pamokos ir iš karto pasiteiravo, kur ji turėtų eiti. Leidau pabėgti. Leidau ieškoti manęs ar mamos, direktoriaus", – sako vaikų ir paauglių psichiatras Linas Slušnys, kuris neliko abejingas įrašui, paviešintam Žiežmarių gimnazijoje besimokančių vaikų tėvų.

Portalas jau rašė, kad šeštadienio vakarą socialinėje erdvėje Žiežmarių gimnazijos moksleivių tėvai pradėjo dalintis garso įrašu. Jame girdimas piktas moters tonas. Į vaikus skrieja ir užgaulūs žodžiai.

Įraše girdėti garsus, piktas mokytojos tonas. "Čia ne gestų kalba, o žodžiai", – netaisyklingai žodžius kirčiuojančiam vaikui rėkė moteriškas balsas. Girdima, kaip greičiausiai lietuvių kalbos mokytoja vaikus išvadina tinginiais, kitais grubiais žodžiais.


"Daviau įrašą paklausyti savo vaikams. Vyresnioji (abiturientė) pareiškė, kad tokios nesąmonės ji nėra per 12-ka metų girdėjusi. Ačiū už tai mokytojams. Jaunesnioji pareiškė, kad pabėgtų iš pamokos ir iš karto pasiteiravo, kur ji turėtų eiti. Leidau pabėgti. Leidau ieškoti manęs ar mamos, direktoriaus", – socialiniame tinkle "Facebook" sekmadienio vakarą rašė L. Slušnys.

Specialistas teigė, kad visą savaitgalį praleido Varšuvoje, kur su beveik šimtu įvairių šalių mokytojų aiškinosi, kaip padėti vaikams mokytis. Grįžusio L. Slušnio anaiptol nepradžiugino realybė, kuri jį pasitiko čia.

"Gal ši mokytoja norėtų streikuoti dėl geresnių darbo sąlygų? O gal galite pasakyti, kaip tokiai personai iškelti bylą už vaikų demotyvavimą mokytis? Juk tuos vaikus, kurie buvo jos pamokose, ilgai pykins nuo lietuvių kalbos. Nors pastaroji čia niekuo dėta", – rašė L. Slušnys.

Žiežmarių gimnazijos direktorė Ieva Mažulienė teigė, kad užgauliojančios mokytojos klasė perduota kitai mokytojai, keičiamas pamokų tvarkaraštis, pirmadienį planuojamas susitikimas su mokinių tėvais. 

„Visi tokie atvejai traumuoja sistemą, supriešina mokytojus ir visuomenę. Reikia ieškoti to sprendimo būdų, turime išvengti tokių dalykų. Tokie metodai yra prieštaraujantys tam, kaip turėtų dirbti mokytojai“, – pastebėjo Švietimo ministras Algirdas Monkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

kritikas

Pone, Slusny, ir visi "besismaginantys" kaip malonu ir saugu jaustis, kai be jokio visuomenes smerkimo gali sau "spardyti gulinti", talzyti spaudoje apsiginti negalincia garbinga mokytoja ir rodyti pavyzdi kitiems mokiniams, kaip reikia elgtis visuomeneje, pamokoje, kuri tau nepatinka, kaip sunaikinti konkurenta, kuris tau trukdo ar praeivi, kuris tave nervina. Pirmyn "pavkos morozovai", pirmyn, slusniukai, filmuokim, irasinekim, fotografuokim, smeizkim, tyciokimes, skuskim pedagogus ir vienas kita. O kodel tie vaikai negalejo po pamokos ateiti pas mokytoja ir paprasyti jos nerekti ant ju, paprasyti, tiesiog mandagiai paprasyti? Juk nuo to reikia pradeti tvarkyti visas musu problemas, o ne begti is pamoku, skustis, pykti, kariauti, kersyti ir t.t.

Aušra, muzikos mokytoja

Pone Slušny, gal galėtumėte tarpininkauti ministerijoje ir Seime, kad mokytojai, kurių pamokos kartais paverčiamos turgumi, nes nėra pas mokinukus minčių imti ir pasimokyti, galėtų pabėgti iš tų pamokų. Esu dirbus klasėje, kur buvo 5 nemotyvuoti, triukšmaujantys, besityčiojantys iš visų mokiniai. Prašiau direktorės leisti nedirbti toje klasėje, net siūliau primokėti antra tiek iš savo kišenės. Ne, sakė, negalima. Gera, kad jau 10 metų tokios klasės nebemačiau, nes tiesiog reikėtų užverti mokyklos duris. Kas pagaliau pradės ginti mokytoją?

Mokytoja

Įdomu, kodėl kilo šis konfliktas,po kurio mokytoja supyko,pradejo rėkt...ką mokiniai pasakė ar padarė...Ar gerb. Slušnys žino visą istoriją nuo pradžių,kad imasi teisejo vaidmens,?tik dirbantys tokį darbą gali suprasti mokytoją..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS