Psichologas apie savižudybių prevenciją: reikia dar kelerių metų | kl.lt

PSICHOLOGAS APIE SAVIŽUDYBIŲ PREVENCIJĄ: REIKIA DAR KELERIŲ METŲ

Situacija dėl savižudybių Lietuvoje kol kas yra nepasikeitusi, nors yra pradėta daryti gerų dalykų, tačiau kol bus juntamas jų poveikis, reikia dar kelerių metų, sako psichologas ir savižudybių prevencijos mokymų lektorius Antanas Grižas.

„Niekas nėra apsaugotas nuo šios problemos. Galvodami, kad tik tam tikri žmonės nusižudo, mes rizikuojame nepastebėti, kai mums ar mūsų artimajam gali prireikti pagalbos“, – teigia specialistas.

Pagal jo pateikiamą statistiką, Lietuvoje kasmet nusižudo apie 900–1000 žmonių, daugiausia vyresnio amžiaus vyrų, gyvenančių rajone.

Psichologas sako, kad vienos priežasties, kodėl ryžtamasi savižudybei, niekada nėra, bet vardija į ką reikėtų atkreipti dėmesį.

„Kai žmogus kalba mirties tema, kai jo ryškiai pasikeitęs elgesys, kai jis destruktyviai elgiasi arba labai suirzęs... Kai mums kyla nuojauta – geriau paklausti, negu nepaklausti“, – sako A. Grižas.

Visas pokalbis su psichologu ir praeivių mintys, kaip spręsti problemą – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tai

komunistinio kapitalizmo pasekme per 25 m igyvendintaSS..demonu pardavusia sali uzsienio mafijai del savo naudos ir toliau mulkinanciu zmones...

Virve

Pezalai.Jau du metus negaliu isbristi is depresijos.Kur nejau, tik vaistu kruvas priraso kurie netinka vieni su kitais.Kur rasti Lietuvoj normalu psichologa..ar psichiatra, kuriam nors laseli rupetu jo darbo rezultatas.Va ir dabar jei uzplauktu juoda mintis, niekur neprisibelstum..

...

KAM tie kliedesiai jei daugiau nei AIŠKU: kuo daugiau tų psich***, tuo ir savižudybių daugiau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS