Pusšimtis prokurorų kreipėsi į teismą prašydami atlyginti žalą dėl per mažų atlyginimų | kl.lt

PUSŠIMTIS PROKURORŲ KREIPĖSI Į TEISMĄ PRAŠYDAMI ATLYGINTI ŽALĄ DĖL PER MAŽŲ ATLYGINIMŲ

  • 2

Virš 50 prokurorų  kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą (VAAT), prašydami priteisti atlyginti valstybės veiksmais padarytą žalą dėl per mažų atlyginimų.

Pareiškėjai yra įsitikinę, kad Seimas neteisėtai nepakėlė prokurorams atlyginimų nuo šių metų liepos 1 dienos, kai buvo keliami atlyginimai teisėjams, Specialiųjų tyrimų tarnybos ir žvalgybos pareigūnams, skelbia teismas.

Pasak prokurorų, tai, jog nesant jokių objektyvių kriterijų atlyginimai jiems nebuvo proporcingai padidinti, prilygsta jų atlyginimo mažinimui ir kartu yra prokurorų nepriklausomumo principo pažeidimas, taip pat, jų teigimu, buvo pažeistos teisės į teisingą darbo apmokėjimą, teisėti lūkesčiai ir lygiateisiškumo principai.

Kaip skelbia VAAT, prokurorų ieškinį priėmęs teismas nutartimis įtraukė Generalinę prokuratūrą kaip trečiąjį suinteresuotą asmenį ir įpareigojo valstybei atstovaujančias Teisingumo bei Finansų ministerijas ir Vyriausybę pateikti atsiliepimus.

Anksčiau į valstybę į teismą dėl per mažų atlyginimų jau yra padavę teisėjai. Dalis šių bylų yra sustabdyta kreipusis į Konstitucinį Teismą, kitose sprendimai kol kas nėra priimti.

Seimas gegužės pabaigoje patvirtino valstybės tarnybos reformą ir numatė, kad nuo šių metų liepos 1-osios darbo užmokestis padidintas merams, Konstitucinio Teismo, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjams, žvalgybos pareigūnams ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams. Tuo metu prokurorai pateko į antrąjį algų kėlimo etapą – nuo kitų metų sausio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomonė

Prokurorams per dideli atlyginimai,nes jie savo darbo visai nedirba.

reiks

ir man paduoti i teisma sodra delm mazosm pensijos, reikia imtui pavyzdi is "vargstanciu" prokuroru ir mokytoju, tegul streikuoja iki pavasario

SUSIJUSIOS NAUJIENOS