R. Karbauskio patarimas smulkiesiems verslininkams: „spausti“ abi liberalias partijas | kl.lt

R. KARBAUSKIO PATARIMAS SMULKIESIEMS VERSLININKAMS: „SPAUSTI“ ABI LIBERALIAS PARTIJAS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis „darbiečių“ siūlymą sušaukti neeilinę Seimo sesiją ir kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl karantino metu diskriminuojamo smulkiojo verslo vadina imitacine priemone, kuri nesprendžia problemų.

„Valstiečių“ lyderis turi savo receptą, kaip greičiau surasti sprendimą, pavyzdžiui, vienai iš liberalių partijų  pagrasinus pasitraukti iš valdančiosios koalicijos.

„Kreipimasis į Konstitucinį Teismą yra imitacinė priemonė, ji niekaip nesprendžia smulkaus ir vidutinio verslo problemų, nes tas sprendimas būtų neaišku kada. Antras dalykas: kreipimasis į KT yra priiminėjamas Seime balsų dauguma, balsų daugumos opozicija neturi. Tai reiškia, galima daryti prielaidą, kad būtų tik tai šurmulys, būtų tik apie tai šnekama. Tai yra kažkas iš Seimo narių parodytų, kad jiems tai rūpi, bet efekto realaus nebūtų. Seimo nariai gali surinkti 29 parašus ir kreiptis į KT be Seimo sprendimo, tada neįsigaliotų jo svarstymas skubos tvarka, bet skubos tvarka irgi yra mėnesiai, tai nėra rytoj, poryt... Todėl, mūsų nuomone, apie tai šnekėjome ir frakcijoje, tai yra imitacija rūpesčio“, – Eltai sake R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis teigė turįs receptą, ką daryti, kad nebūtų „imituojamas rūpestis“.

„Šiandien mano receptas smulkiesiems verslininkams yra paprastas: reikia „spausti“ abi liberalias partijas. Jeigu šitos partijos, nors viena partija nevaidina rūpesčio, o iš tikrųjų galvoja apie tai, tai vienai pasakius, kad mes išeiname iš koalicijos, jeigu nebus sprendimo dėl karantino atlaisvinimo, sprendimas bus tą pačią  dieną arba kitą dieną po šito pasakymo. Aš suprantu, kad dabar ir A. Armonaitė ir V. Čmilytė-Nielsen tiesiog vaidina rūpestį. Manau, kad joms tereikėtų pasakyti tiesiog vieną žodį – išeiname iš koalicijos, jeigu nebus šito sprendimo, ir jis iš karto bus padarytas. Liberalų sąjūdis sako, kad jiems tai svarbu jau kelintą savaitę, bet nieko absoliučiai nedaro. Tai šitoje situacijoje baikite maivytis, jeigu iš tikrųjų nors kiek  gerbiate  tuos verslininkus, kurie tikriausia už jus balsavo. Dabar yra proga įrodyti, kad jūs turite kokį nors stuburą, ir sprendimas bus rytoj. Į sveiką protą I. Šimonytė neįsiklauso, matosi, kad jai argumentai nereikalingi, jie neveikia“, – sakė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis pripažino turįs galbūt keistą pasiūlymą, bet kitos išeities nematąs.

„Siūlau „užspausti“ tas partijas, kurios lyderės dabar turi progą įrodyti, kad nemelavo rinkėjams. Visi verslininkai turi dabar skambinti, rašyti laiškus A. Armonaitei, V. Čmilytei-Nielsen, tegul būna jų dešimt  tūkstančių. Reikėtų nors vieną iš tų frakcijų priversti padaryti tą pareiškimą dėl koalicijos ir tada bus atsakymas, nes KT sprendimo žmonės tiesiog nesulauks, tuo labiau žinant KT sudėtį“, – sakė R. Karbauskis. 

ELTA jau skelbė, kad Vyriausybės sprendimu atidėti karantino režimo atlaisvinimą nepatenkinta Darbo partijos frakcija kreipiasi į Seimo narius, prašydama pasirašyti dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo, kad būtų galima kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl karantino laikotarpiu diskriminuojamo smulkiojo verslo.

Darbo partijos frakcija prašo visų Seimo narių, nepriklausomai nuo to ar jie priklauso opozicinėms, ar valdančiųjų frakcijoms, pasirašyti dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo vasario 8-12 dienomis, kad Seimas kreiptųsi į Konstitucinį Teismą dėl ribojimų teisėtumo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Karbauskio karve

Muuuuuu noriu esti negaliu.muuuuu duokit sauja rusisku trasu apsitriedus as esu.muuuu

Praeivis

Gintarine Ledi valde išgyvenom, negi prie triju Raganu prapulsim

Grigas

Pailsėjome ketverius metus prie Valstiečių, atsigavome, pamatėme šviesą tunelio gale ir gana. Dabar vėl tamsa ateina, bemoksliai valdžioje, pasimetę, nesupranta net ką daro.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS