R. Karbauskis apie rentas: aš nesu už | kl.lt

R. KARBAUSKIS APIE RENTAS: AŠ NESU UŽ

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis mano, kad šioje Seimo kadencijoje nebus svarstomas siūlymas į Seimą nebepatekusiems parlamentarams mokėti rentas, kadangi šiuo klausimu dominuoja neigiama nuomonė.

„Aš suprantu, kad klausimas yra labai sudėtingas, vieningos nuomonės nėra. Dėl to aš nemanau, kad šis klausimas į darbotvarkę pateks šioje kadencijoje. Bet kokiu atveju, jeigu būtų bendras sutarimas, galima būtų tai svarstyti. (...) Partijos ir Seimo nariai turi labai skirtingas nuomones, dominuoja neigiama nuomonė“, - antradienį vakare po „valstiečių“ frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Politikas teigė nematąs galimybės apie tai diskutuoti, nes, aišku, kad  sutarimo nebus.

Partijos ir Seimo nariai turi labai skirtingas nuomones, dominuoja neigiama nuomonė.

Paklaustas asmeninės nuomonės apie rentų parlamentarams idėją, R. Karbauskis atsakė“ „aš nesu už“.

Kaip ELTA skelbė, „socialdarbiečių“ inicijuotomis įstatymo pataisomis siūloma, kad vieną kadenciją Seime dirbusiam Seimo nariui būtų mokama 30 procentų atlyginimo siekianti renta, dvi Seimo kadencijas – 40 proc., o tris ir daugiau – 50 proc

Jau 2007 metais svarstyta ši aštrios visuomenės kritikos sulaukusi iniciatyva kol kas nėra registruota.

Rentas siūloma numatyti ir buvusiems Vyriausybės vadovams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Antanas

Kirkilas, šio projekto autorius, jo veikla seime turi būti sustabdyta, nedelsiant. Taip pat turi būti stabdoma visų seimo narių darbas seime palaikantys kirkila.l

Zina

Jeigu neperrinko, reiškia nebuvo verti, tai kodel nevykeliams turetų bűt skirta renta, paaiskinkit kas nors man.....Bet is kur tiek naglumo pateikti tokį siűlymą ?..

Marsas

Juk uz darba gauna kas menesi alga .ir net keleta tukstanciu.. okai nenusipelno buti vel isrinkti. Tegu gyvena.taip kaip ir tauta ..vel eina dirbti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS