R. Karoblis apie situaciją Rukloje: turime du koronaviruso atvejus | kl.lt

R. KAROBLIS APIE SITUACIJĄ RUKLOJE: TURIME DU KORONAVIRUSO ATVEJUS

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigia, kad šiuo metu kariuomenėje situacija dėl koronaviruso yra valdoma. Pasak jo, virusu užsikrėtė vienas olandų karys bei valgyklos darbuotojas.

„Dėl situacijos Rukloje turime du atvejus. (Valgyklos darbuotojas. – ELTA) paskutinį kartą darbe buvęs kovo 11 dieną. (...) Dėl to yra izoliuota 17 karių. Situacija valdoma“, – Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariams sakė R. Karoblis.

Pasak R. Karoblio, užsikrėtė olandų karys, kuris užsikrėtė išleistas prieš dvi savaites į išorę. Ministras patikino, kad karys serga lengva forma.

Šiuo metu jis yra su kitais keturiais olandų kariais, kurie turi indikacijų, kad gali sirgti ir gali nešioti užkratą. Jie vakar vakare buvo evakuoti į Olandiją olandų sprendimu.

„Šiuo metu jis yra su kitais keturiais olandų kariais, kurie turi indikacijų, kad gali sirgti ir gali nešioti užkratą. Jie vakar vakare buvo evakuoti į Olandiją olandų sprendimu. Kariai Pabradėje ir Rukloje, kurie turėjo kontaktą su šiais kariais, – izoliuoti. Manau, situacija valdoma“, – teigė ministras.

Kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys teigė, kad valgyklos darbuotojas šiuo metu izoliuojasi namie.

„Nustačius ligą, visa pamaina buvo atšaukta ir dabar yra namų izoliacijoje. Ligos pasireiškimo kitam personalui nėra. Priešakinio bataliono kariai, kuriems pasireiškia nors menkiausi ligos simptomai, izoliuojami. Jiems pateikiamas maistas, imamės priemonių, kad liga neplistų“, – sakė V. Rupšys.

Gairės: Raimundas Karoblis, kariuomenė, NATO karys, koronavirusas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To Tikiuos

, tikrai ir atsiųs koronuotų karininkų, dirbti mūsų ligoninėse. O jie iš paskos krūvą tankų, juk be tankų viruso nenugalėsim...

Tikiuos

ir lietuwai Rusija isties pagalbos ranka... tik reik paprasyt , ir nepamirst padekoti

Alis...

pats laikas peržiūrėti ir pakoreguoti biudžetą...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS