R. Masiulis apie paspirtukų situaciją: norėtųsi apsieiti be draudimų | kl.lt

R. MASIULIS APIE PASPIRTUKŲ SITUACIJĄ: NORĖTŲSI APSIEITI BE DRAUDIMŲ

Europos Sąjungos šalims imant griežtinti naudojimosi elektriniais paspirtukais taisykles, susisiekimo ministras Rokas Masiulis viliasi, kad Lietuvoje taikyti draudimų nereikės.

„Dėl paspirtukų kyla daug nepasitenkinimo iš žmonių, kurie vaikšto šaligatviais, ir ministerija palaiko diskusiją. Mes privalome ieškoti būdų, kad žmonės suprastų, kad ten, kur yra dviračių takai, važiuotų dviračių takais, o ne šaligatviais, kad nereikėtų prieiti prie labai griežto reguliavimo“, – Eltai sakė R. Masiulis. 

„Matome viena šalis po kitos ES priima draudimus. Labai norėtųsi, kad mes be draudimų sugebėtume išsisukti“, – kalbėjo susisiekimo ministras.

Matome viena šalis po kitos ES priima draudimus. Labai norėtųsi, kad mes be draudimų sugebėtume išsisukti.

Jo teigimu, Susisiekimo ministerija ir toliau skatins diskusiją dėl naudojimosi elektriniais paspirtukais.

„Tie, kas ima paspirtukus, turėtų gerai žinoti taisykles, ir jei jie laikytųsi taisyklių, nepasitenkinimo nekiltų“, – pridūrė R. Masiulis.

Kaip skelbė portalas LRT.lt, 19 Briuselio savivaldybių braižo žemėlapius, kuriuose bus pažymėta, kokiose vietose nuo rugsėjo bus draudžiama palikti elektrinius paspirtukus. Jei kompanijos per 24 valandas neperkels ten paliktų paspirtukų, joms grės bauda.

Belgijos Šarlerua mieste, kaip rašoma portale, yra nustatyti elektrinių paspirtukų greičio limitai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

sss

juk ir auto vairuotoju kulpura daugumoj...o kur ju istisinis pliurpimas telefais vairuojant,dar ir inete narso...juk paskui mat dviratininkai kalti kad jie ju nepastebejo...baikit pliurp mobiliakais uz vairo,o kelia stebekit!

ne

Varo tautiete gatve issiziojusi ir dar vaikeli priekyje pasistacius. Vyksta naturali atranka. Masiulis ir draudimai nepades tokiems.

Keturratis

Uzdrausti visus dviracius gatvese. Tik kelia avarines situacijas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS