R. Požėla apie pareigūnų darbą savaitgalį: tapome kalnų ir kalnelių policija | kl.lt

R. POŽĖLA APIE PAREIGŪNŲ DARBĄ SAVAITGALĮ: TAPOME KALNŲ IR KALNELIŲ POLICIJA

  • 6

Policija per savaitgalį apgręžė beveik 4 000 transporto priemonių, kurios vyko į kitos savivaldybės teritoriją be svarios priežasties.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, po pirmadienį vykusio Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio, judėjimas Lietuvos keliuose per pastarąsias 10 dienų yra ženkliai sumenkęs.

Savo ruožtu Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio teigė, kad savaitgalio metu policija didelį dėmesį kreipė į asmenis, kurie būriavosi lauke ieškant žiemos pramogų.

Su rogėmis ir čiuožynėmis kauniečiai šturmavo parkus ir miškus

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Kažkuria prasme tapome savaitgalį kalnų ir kalnelių policija, daug turėjome reikalų ir darbo“, – sakė policijos generalinis komisaras.

Renatas Požėla/P. Peleckio (Fotobanko) nuotr.

Kaip teigiama Vidaus reikalų ministerijos pranešime, už papildomą darbą policijos pareigūnams bus išmokėti atlyginimų priedai. Skaičiuojama, kad už darbą gruodžio mėnesį Policijos departamentui papildomai reikės skirti 1,1 mln. eurų, o už sausio mėnesį – 1,3 mln. eurų.

„Dėkojame policijai ir kitoms tarnyboms už darbą sudėtingomis sąlygomis. Nors buvo teigiama, kad, pasitelkusios tokius pajėgumus, tarnybos negalės ilgai dirbti tokiu režimu, tačiau darbas organizuojamas puikiai ir su pavestomis užduotimis susitvarkoma. Ši situacija niekam nėra lengva, bet mūsų tikslas – suvaldyti šią pandemijos situaciją ir grįžti prie kuo įprastesnio gyvenimo“, – teigė A. Bilotaitė.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31 dienos. Sausio 17 dieną ketinama sprendimus persvarstyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kawenskas

Juokdarei visi šitie kovotojai su virusu. Kiek kovoja tiek rezultatas tik blogėja, gal nustokit kovot!? Leiskit žmonės gyventi!

iš patirties

Ministrė kalba,kad nebauskit,o kažin ką sako išeinant į darbą jų viršininkeliai/?Papasakokite tvarkdaviai,nes kaip kas nežino.

Patarimas

Kas priima įstatymus.o policija nukenčia.Turetų bųti del savęs daugiau diplomatiški-mokykit juos komisare.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS