Apie apynasrį girtaujantiems baruose: norime išgyvendinti tokius „tuberkuliozės židinius“ | kl.lt

APIE APYNASRĮ GIRTAUJANTIEMS BARUOSE: NORIME IŠGYVENDINTI TOKIUS „TUBERKULIOZĖS ŽIDINIUS“

  • 11

Radviliškio rajono mero iniciatyva visame rajone draudžiama pardavinėti alkoholį iki dešimtos ryto. Draudimas apima ne tik parduotuves, bet ir visas kavines bei barus. Atrodo, viskas suprantama, bet į mūšį stojo Vyriausybės atstovas, kuris ginčija tokį sprendimą.

Situaciją komentavo Radviliškio rajono meras Kazimieras Račkauskis.

– Kodėl reikėjo priimti tokį sprendimą?

– Ta iniciatyva kilo ne iš manęs, ji kilo iš žmonių. Gavome raštus tiek iš policijos komisariato, tiek iš mokyklų direktorių. Turime tokių ydingų vietų rajone, kur alkoholis pilstomas nuo penkių–šešių ryto. Tai tikrai daro nekokį įspūdį mūsų miestui. Žmonės, eidami į darbus aštuntą ryte, vaikai, eidami į mokyklas, mato, taip pavadinkime, lėbaujančius žmones, kurių tokia kasdienybė. Dėl to norime tokius, kaip aš vadinu, tuberkuliozės židinius išgyvendinti iš mūsų rajono, todėl ir priimtas toks sprendimas.

– Kiek yra tokių vietų? Ar kalbate tik apie Radviliškį?

– Didžiausia koncentracija Radviliškyje. Tų vietų tikrai nėra daug. Tai neliečia įstaigų, kurios dirba socialiai atsakingai. Kalbame apie tokius, sakykime, žemo lygio alaus barus, kurie atsidaro penktą–šeštą ryte. Tai neprideda pozityvo mūsų miestui. Nesinori, kad vaikai, ryte eidami į mokyklą, jaustųsi nesaugūs, nes tos įstaigos įsikūrusios miesto centre, prie mokymo įstaigų. Reikia bent jau apriboti tą prekybą, todėl priimtas sprendimas prekiauti nuo dešimtos valandos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Bet tie žemo lygio alaus barai nepažeidė jokių įstatymų, jie atsidarydavo tada, kada jų klientams reikia?

– Mes nesakome, kad tai kažkas nelegalaus. Bet ne viskas, kas yra legalu – priimtina visuomenei. 

– Jūs sulaukėte prieštaravimo iš Vyriausybės atstovo, kuris ginčija tokį sprendimą. Kokia jo motyvacija?

– Ne paslaptis, kad Vyriausybės atstovas gavo daug dėmesio iš kai kurių mūsų opozicijos atstovų, kurie turi asmeninį verslą. Ko gero, pasidavęs spaudimui ir teikė tą siūlymą, kad šitas sprendimas būtų panaikintas. Teisinio pagrindo nematome. Alkoholio kontrolės įstatymas nurodo, kad savivaldybė gali apriboti vietas, teritorijas, kur konkrečiomis valandomis būtų ribojama prekyba alkoholiu. Tai mūsų pasirinkta teritorija – visas rajonas. Pasirinkome konkrečias valandas, manome, kad tikrai nėra būtinybės toms įstaigoms atsidaryti nuo penkių–šešių ryto. Restoranų ir viešbučių savininkai nepareiškė nepasitenkinimo, kad jų klientai negalės ryte išgerti šampano taurės, nes kasos aparatai įjungiami tik dešimtą ryto. 

– Sprendimas geras, bet nemanote, kad draudimais nieko nepasieksite ir tie žmonės ims ieškoti nelegalių pirkimo būdų? 

– Nelegalios prekybos vietos – ne mūsų kompetencija. Tuo turi užsiimti policija. Jau pradėta aktyviau patruliuoti ir tikrinti tas vietas. Žinoma, galbūt draudimais nieko nepasieksime, bet nieko nedaryti irgi negalima. Jeigu negalime priversti atsisakyti alkoholio, tai gal bent pavyks tą apriboti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Keisti

tie zmogai... Neteko girdeti,kad geriantys kesintusi i negerianciuju laisves ir teises. Bet va atvirksciai - atveju nors gelezinkelio sastatu vezk! Tai kurie labiau neadekvatus!?

BLAIVININKAS

Alkoholį, bent alų, reikia pažymėti kaukolės ženklu, kad ir Vyriausybės atstovas matytų, ką geria.

Kaune

Ant Milikonių kalno toks " baras" visą parą non stop prekiauja, bet išsinešimui, tuberkuliozės negausi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS