Ragina pasirašyti peticiją ir apginti LGBTQ vaikus: skaudu girdėti neapykantos kalbą | kl.lt

RAGINA PASIRAŠYTI PETICIJĄ IR APGINTI LGBTQ VAIKUS: SKAUDU GIRDĖTI NEAPYKANTOS KALBĄ

  • 87

Svetainė Manoteises.lt vasario 28 d. paskelbė peticiją – atvirą laišką visuomenei, kurį raginama pasirašyti ir taip išreikšti paramą LGBTQ+ vaikams, jų tėvams ir artimiesiems.

Tvirtinama, kad peticiją parengė LGBTQ+ vaikų „mamos, tėčiai, artimieji, draugai, kaimynai ir giminės“. Laiško autoriai teigia, kad reaguoja į visa tai, kas Lietuvoje vyksta dėl Stambulo konvencijos, Partnerystės įstatymo, Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo, peticijų. „Nebegalime abejingai tylėti, kai mūsų vaikai ir artimieji lyginami su grėsme visuomenei“, – rašome peticijos tekste.

Skelbiamas peticijos turinys: 

Laiškas Lietuvos visuomenei

Šią savaitę viešojoje erdvėje aidėjo raginimai rūpintis mūsų vaikais. Visiškai sutinkame. Tik, deja, neretai taip kalbėję žmonės patys skleidė neapykantą prieš mūsų vaikus.

Norėtume prisistatyti. Esame mamos, tėčiai, artimieji, draugai, kaimynai ir giminės, kurie galbūt gyvename jūsų kaimynystėje ar dirbame toje pačioje įstaigoje, gal lydime savo vaikus į tą patį būrelį ar užsiėmimą. Gali būti, kad esame tik prasilenkę gatvėje, tačiau vienas kito nepažįstame. O gal niekada ir nesusitikome ir nieko vienas apie kitą niekada nesužinosime.

Mūsų kasdienis gyvenimas, pareigos, atsakomybės ir vertybės neturi jokių išskiriamųjų bruožų. Bet mes esame LGBTQ+ vaikų tėvai ir artimieji. Ir norime kreiptis į jus visus šiuo atviru laišku, kad apgintume savo vaikus.

Mūsų šeimos ir artimieji yra tiesiogiai paveikti viešosios diskusijos, kuri pastaruoju metu drebina internetą. Reaguodami į visa tai, kas vyksta dėl Stambulo konvencijos, Partnerystės įstatymo, Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo, peticijų, mes nebegalime abejingai tylėti, kai mūsų vaikai ir artimieji lyginami su grėsme visuomenei.

Skaudu matyti visuomenės susiskaldymą ir girdėti neapykantos kalbą. Tie, kurie dedasi ginantys vaikus ir šeimas, patys dažnai naudoja neapykantos kalbą prieš mūsų vaikus ir artimuosius.

Sužinoję, kad mūsų vaikai priklauso LGBTQ+ bendruomenei, kiekvienas mūsų praėjome savo susitaikymo ir priėmimo kelią. Kiekvienas iš mūsų atsakėme į milijoną klausimų. Iš kur? Kodėl? Kodėl mano šeimoje? Ką padariau ne taip? Skaitėme mokslinę literatūrą, ieškojome vieni kitų, bendravome, dalinomės, kol supratome viena – tai, kad mūsų vaikai myli tos pačios lyties asmenis ar yra trans, jų nepakeitė. Jie liko tais pačiais vaikais, su meile ir beprotišku laukimu išnešiotais, maitintais, vežiotais į įvairiausius būrelius ir mokyklėles, mokytais važiuoti dviračiu, riedlente ir žaisti krepšinį, šokti ir dainuoti. Jie liko tais pačiais vaikais, kaip ir visų mūsų pažįstamų ar nepažįstamų vaikai.

Todėl šiandien mums skaudu stebėti tas aistras, kurias internete kelia LGBTQ+ raidės.

Skaudu matyti visuomenės susiskaldymą ir girdėti neapykantos kalbą. Tie, kurie dedasi ginantys vaikus ir šeimas, patys dažnai naudoja neapykantos kalbą prieš mūsų vaikus ir artimuosius. Socialinėje erdvėje mus, LGBTQ+ vaikų tėvus, taip pat žemina, iš mūsų tyčiojasi, sulaukiame pačių įvairiausių komentarų: nuo Biblijos citavimo, komentarų „visa tai darantys verti mirties“, iki pasisakymų, kad homoseksualūs žmonės „pilni visokio neteisumo, netyrumo, piktybių, pavydo, žudynių, nesantaikos, klastingumo, panikos“ ir t.t.

Ne visiems LGBTQ+ artimiesiems kelias į atvirumą yra lengvas. Daugelis mūsų augo terpėje, kurioje homofobija ir transfobija buvo kasdienė norma, o pozityvių LGBTQ+ žmonių istorijų negirdėjome visai. Todėl nuo mūsų – savo tėvų – kartais turi slėptis mūsų vaikai, turime slėptis ir mes patys, bijodami nevaldomų neapykantos pliūpsnių mūsų atžvilgiu. Lyg turėti LGBTQ+ artimą būtų ne įvairovė, o auklėjimo klaida.

Bet mūsų vaikai nežudo. Mūsų vaikai gyvena tokį patį gyvenimą kaip ir bet kuris kitas jaučiantis  žmogus.

Todėl nuo mūsų – savo tėvų – kartais turi slėptis mūsų vaikai, turime slėptis ir mes patys, bijodami nevaldomų neapykantos pliūpsnių mūsų atžvilgiu.

Todėl mums, tėvams ir artimiesiems, yra nesuprantama, kodėl mūsų vaikus išskiria kaip keliančius tariamą grėsmę?

Vaikai tikrai nepasikeičia nuo to, ką jie myli. Jie netampa grėsme tradicinei šeimai, nes buvimas savimi suteikia paprasčiausią galimybę būti laimingu žmogumi. O juk kiekvienas mylintis tėvas ar mama to ir linki savo sūnui ar dukrai.

Pasaulis nesubyrės, jei Lietuvoje bus įteisinta partnerystė. Niekas nesubyrės, jei apie LGBTQ+ žmones vaikai sužinos mokyklose ir jiems nekils klausimų paauglystėje, ar mylėti tos pačios lyties asmenį yra gerai, ar blogai. Jiems nekils nė minčių apie tai, kad galima teisti tokius žmones.

Mums nusibodo matyti, kaip visuomenėje dergiami žmonės, kurie yra kažkieno sūnūs ir dukros. Kurių tėvai dėl vienos ar kitos priežasties nestoja jų ginti.

Kažkas turi pasakyti, kad jie nėra nevykėliai ir žudikai. Jie yra visaverčiai visuomenės nariai, praturtinantys Lietuvą savo darbais ir gebėjimais. O patyrę, ką reiškia būti „kitoje barikadų pusėje”, jie neretai pirmieji nori visuomenę tvirtinti. Už visus tuos vaikus mes atsakome. Ir esame pasiruošę juos ginti.

Rašyti komentarą
Komentarai (87)

Tam >>>>>com

Tikra vakarų europietė pasakytų tau taip :,,tavo mintyse krebžda Hitlerio dvasia! "Bjaurūs tėvai užaugina bjaurius vaikus. Kad ,,mažytė "tauta ir šalis, tai nereiškia, kad tau duota teisė ją žeminti, jai nurodinėti, įsakinėti ir išnaudoti! Neišdegs!!!!Tarybinėj santvarkoje žmonės buvo auklėjami LYGYBĖS IR TAIKOS DVASIA!

xxxx

Niekas nekreiptų dėmesio į jūsų vaikus, jeigu jūsų vaikai nesireklamuotų, neišsidirbinėtų, o gyventų ramiai, taip, kaip gyvena normalios poros. Buvo homoseksualus parlamentaras Rokas, elgėsi normaliai ir žmonės jį gerbė. Lai jūsų vaikai nesireklamuoja, nereikalauja ypatingos pagarbos, jų niekas nekabins. Dabar žmones piktina ne tai, kad jūsų vaikai kitokie, bet kad tą savo nelaimę reklamuoja ir nori, kad juos už tai gerbtų.

Anonimas

Padėti įstumti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS