Rekonstruotoje Laisvės aikštėje Panevėžyje – medžių detektyvas | kl.lt

REKONSTRUOTOJE LAISVĖS AIKŠTĖJE PANEVĖŽYJE – MEDŽIŲ DETEKTYVAS

  • 3

Už milijonus Panevėžyje rekonstruotoje Laisvės aikštėje vienas panevėžietis prieš mero langus pasisodino klevą. Vyras tikina, kad sodinukas yra protesto ženklas prieš kitų medžių kirtimus Panevėžyje, praneša LNK žinių tarnyba.

„Radome pasodintą medelį ir pradėjome administracinį tyrimą“, - sakė Panevėžio savivaldybės teisės ir viešosios tvarkos skyriaus atstovas Tomas Jaseliūnas.

Buvo nustatytas ir įtariamas asmuo. Jam duota 10 dienų medelį iškasti. Jeigu to nepadarys, savivaldybė panevėžiečiui grasina 600 eurų bauda.

Klevuko savininkas nesislapsto. Jis sako, kad Laisvės aikštės dizaino nesugadinęs. Protestuodamas dėl kertamų medžių Panevėžyje klevuką pasodinęs vyras jo išsinešti nežada.

Savivaldybė aiškina, kad rekonstruotoje Laisvės aikštėje medžių daugiau pasodinta nei iškirsta, o protestai su savavališkai pasodintais klevukais esą ir jai pačiai gali prišaukti finansines sankcijas. Aikštės projektas yra iš Europos Sąjungos lėšų, todėl reikalavimai ypač griežti.

Klevukas dar nespėjo prigyti.

Istoriškai centrinėje aikštėje buvo turgus. Savivaldybė ironizuoja, kad nuo vieno neteisėto medžio galima prieiti iki prekybos kiosko.

Naujas Laisvės aikštės veidas kainuos iki 6 milijonų eurų. Darbus planuojama baigti šiais metais.

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vesta

Man labai graži mūsų aikštė, ko jums taip gaila nukriošusių liepų, juk ąžuolai liko, želdynai skoningi, šiuolaikški, turbūt labai patiko sėdėti ant tarybinių suoliuku

Panevėžietis

Panevėžys buvo laikomas žaliausiu Lietuvos miestu. Dabar neteko savo savasties. Tuščia cementuotą aikštė ir dar liūdnesnis Senvagės vaizdas. Traukos centrų nebeliko.

Laisve

nuogu uzpakaliu už 6 milijonus ...........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS