Rengiamas naujas valdžios apsaugininkų įstatymas papiktino profsąjungas | kl.lt

RENGIAMAS NAUJAS VALDŽIOS APSAUGININKŲ ĮSTATYMAS PAPIKTINO PROFSĄJUNGAS

  • 1

Vadovybės apsaugos departamento (VAD) parengta nauja Vadovybės apsaugos įstatymo redakcija sukėlė pareigūnų profsąjungų pasipiktinimą.

Prašydami užkirsti kelią projektui pareigūnų profsąjungų atstovai kreipėsi į Prezidentūrą, parlamentarus, premjerą Algirdą Butkevičių ir vidaus reikalų ministrą Tomą Žilinską, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Projekte pareigūnams numatyta įvairių draudimų. Jie ne tik negalėtų būti politinių partijų ir organizacijų nariais ar rėmėjais, bet ir dalyvauti susirinkimuose, kuriuose reiškiamos politinės nuostatos, neturėtų teisės daryti politinių pareiškimų, sakyti kalbų, skelbti straipsnių, kuriuose nepritariama valdžios vykdomai politikai, viešai kelti politinių reikalavimų valdžiai, dirbti papildomai, streikuoti, piketuoti, kurti profesines sąjungas, būti jų nariais ir dalyvauti jų veikloje. Numatyta, kad pareigūnas, ne tarnybos tikslais vykdamas ne į Europos Sąjungos (ES) ar NATO valstybes, turėtų apie tai pranešti VAD.

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovų nuomone, toks įstatymo variantas prieštarauja Konstitucijai ir tarptautinei teisei. „Neįsivaizduoju, kaip toks įstatymas derėtų su mūsų šalies Konstitucija, kuri garantuoja kiekvieno žmogaus teisę į žodžio laisvę. Tai VAD vadovybės bandymas sukurti savo nedidelę kunigaikštystę“, – dienraščiui teigė NPPSS tarybos narys Vytautas Lamauskas.

VAD direktorius Rymantas Mockevičius teigė, kad profsąjungų keliamos pretenzijos – visiškai nepagrįstos. Kaip aiškino R. Mockevičius, profsąjungos daugiausia piktinasi dėl to, kad projekte nenumatoma galimybė joms veikti departamente, bet VAD privalo turėti specialiosios tarnybos statusą, o tokiose tarnybose profsąjungų nėra.

GALERIJA

  • Rengiamas naujas valdžios apsaugininkų įstatymas papiktino profsąjungas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vv

Prasideda... Valdantieji nori autokratijos,o ne demokratijos,bando uzdeti pareigunams apynasri. Cia tai bent! Ir ka toliau drausime arba visiskai uzdrausime,gerb. seimunai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS