Per rinkimų savaitę policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl pažeidimų | kl.lt

PER RINKIMŲ SAVAITĘ POLICIJA PRADĖJO DU IKITEISMINIUS TYRIMUS DĖL PAŽEIDIMŲ

Nuo pirmadienio vykstant išankstiniam balsavimui antrajame Seimo rinkimų ture, šalies policija pradėjo du ikiteisminius tyrimus, susijusius su rinkimais.

Kaip BNS sekmadienį sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, abu ikiteisminiai tyrimai pradėti pirmadienį, vienas jų – dėl bandymo įsilaužti į balsavimui iš anksto skirtą vagonėlį sostinės Lukiškių aikštėje. Antrojo ikiteisminio tyrimo aplinkybių policija kol kas nedetalizuoja.

Iš viso policija nuo spalio 19 iki sekmadienio 16 valandos gavo 57  pranešimus, susijusius su galimais pažeidimais rinkimuose, daugiausiai – dėl neleistinos agitacijos, dėl įtartinų asmenų ar automobilių prie rinkiminių apylinkių, galimo rinkėjų papirkinėjimo. Daugiausiai pranešimų gauta iš Vilniaus apskrities – 26, iš Tauragės apskrities – dar devyni.

Rinkimų dieną gauti 22 pranešimai, taip pat daugiausiai iš Vilniaus apskrities, ikiteisminių tyrimų nepradėta.

Dėl kai kurios gautos informacijos yra renkama papildoma medžiaga, tikslinamos aplinkybės. 

Policija taip pat pranešė, jog rinkimų dieną sekmadienį iki 13 val. gavo 14 pranešimų dėl galimų pažeidimų, ikiteisminių tyrimų kol kas nepradėta.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ teigia, kad jų stebėtojai penkis kartus kreipėsi į Lietuvos policiją dėl galimo rinkėjų papirkimo ir pavėžėjimo atvejų Vilniaus regione.

Rinkimų stebėtojai teigia, kad apylinkėse pastebėjo netaisyklingai užplombuotų balsadėžių, ne visur rinkimų komisijų nariai naudoja asmens duomenų apsaugą užtikrinančius rinkėjų sąrašų antdėklus, rinkėjai ne po vieną eina į balsavimo kabinas, taip pat nemažai atvejų, kur apylinkėse neatsakingai dėvimos ar nedėvimos asmens apsaugos priemonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS