Ruošiamasi antrai viruso bangai: dar keliauja apsaugos priemonės iš Kinijos | kl.lt

RUOŠIAMASI ANTRAI VIRUSO BANGAI: DAR KELIAUJA APSAUGOS PRIEMONĖS IŠ KINIJOS

Paskutinės valstybės užsakytos medikams skirtos apsaugos priemonės iš Kinijos turėtų būti pargabentos iki gegužės pabaigos, teigia Lietuvos kariuomenės atstovas Ekstremalių situacijų operacijų centre Aurimas Guščius.

Jo teigimu, iš viso į šalį iš Kinijos jau atgabenta beveik 32 mln. apsaugos priemonių.

„Šiuo metu iš Kinijos yra atvykę daugiau nei 32 mln. pozicijų įvairių apsaugos priemonių iš 35 mln. eurų. Sutartis dar buvo pasirašyta kovo mėnesį. Planuojame, kad paskutinės apsaugos priemonių pozicijos atvyks iki šio mėnesio galo“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Guščius.

Šiuo metu iš Kinijos yra atvykę daugiau nei 32 mln. pozicijų įvairių apsaugos priemonių iš 35 mln. eurų.

„Siekiant tinkamai pasiruošti antrai koronaviruso bangai, valstybės tikslas yra sukaupti ne mažesnį nei trijų mėnesių atsargų rezervą būtent kalbant apie asmens apsaugos priemones“, – teigė jis.

Lietuvos kariuomenės atstovas taip pat priminė, kad nuo birželio mėnesio šalies gydymo įstaigos apsaugos priemones medikams pirkti, laikyti ir paskirstyti turės pačios.

„Visos šalies gydymo įstaigos yra įpareigotos nuo birželio pirmos dienos pačios rūpintis apsaugos priemonių įsigijimu, jų sandėliavimu ir paskirstymu“, – sakė A. Guščius.

Vyriausybė anksčiau yra skelbusi, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vagis

kodel ne uz 200 mln.? skolinasi tai milijardus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS