Rusiško kanalo atstovai kviečiami aiškintis dėl pasikartojančių pažeidimų | kl.lt

RUSIŠKO KANALO ATSTOVAI KVIEČIAMI AIŠKINTIS DĖL PASIKARTOJANČIŲ PAŽEIDIMŲ

Šią savaitę į Lietuvą turėtų atvykti rusiško kanalo „RTR  planeta“ atstovai – Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) aptars situaciją dėl pasikartojančių pažeidimų transliuojant laidas šalies žiūrovams.

„Laukiame svečių – bus betarpiškas pokalbis apie problemas, norime išgirsti priežastis, dėl ko pažeidimai nuolat kartojasi“, – BNS sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Švedijoje registruotą kanalo „RTR Planeta“ retransliacijos Lietuvoje dėl karo ir neapykantos kurstymo jau buvo draudžiamos du kartus – 2015-aisiais ir 2016-aisiais. Abukart ribojimai taikyti trims mėnesiams dėl Rusijos Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio pasisakymų televizijos laidose. Po abiejų sankcijų komisija ir toliau fiksuodavo pažeidimus.

Lietuvos transliuotojai 2015-aisiais taip pat buvo įpareigoti perkelti „RTR Planeta“ į mokamų programų paketą, tačiau po Europos Komisijos signalų, kad gali būti pažeista ES teisė, LRTK ribojimą atšaukė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tikrai nereikia

Jokių rusiškų kanalų, nepasigesim

Anonimas

lietuviškas seimas yra mėšlo krūva,kad leidžia ždanovietei daryt tokius darbus,ir kur tada demokratija,o lietuvių tauta tai gyvulių banda,kad leidžia daryt landzbergio banditams tokius darbus

Anonimas

tie tankai yra perkami tam,kad galima būtų vogti sunkiai uždirbtus žmonių pinigus,o kaip su juknevičienės ąžuolynu kur afganistane sodino,jau kurvos brudai vagia ir net nesigėdina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS