S. Skvernelis: Velykų savaitgalį bus ribojamas patekimas į visus šalies miestus | kl.lt

S. SKVERNELIS: VELYKŲ SAVAITGALĮ BUS RIBOJAMAS PATEKIMAS Į VISUS ŠALIES MIESTUS

  • 43

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis feisbuke informavo, kaip šventinį Velykų savaitgalį bus ribojamas gyventojų judėjimas dėl koronaviruso grėsmės.

„Svarbus sprendimas dėl artėjančio Šv. Velykų savaitgalio. Visi esame pasiilgę atskirai gyvenančių senelių, tėvų, kitų šeimos narių. Tačiau geriausia, ką šiandien galime padaryti dėl jų ir dėl savęs pačių – nevažiuoti sveikinti ir lankyti jų per Velykas. Negalime atsipalaiduoti. Negalime rizikuoti, tai vis dar per daug pavojinga. Todėl prašau: susilaikykime nuo viešnagių ir kelionių, pasveikinkime ir palinkėkime sveikatos šeimos nariams bei artimiesiems nuotoliniu būdu. Tam, kad būtų užtikrintas kuo mažesnis judėjimas, šiandien COVID – 19 komitete nutarėme imtis papildomų priemonių. Šventinį savaitgalį bus ribojamas patekimas į visus šalies miestus ir miestelius. Tai užtikrins policijos pareigūnai, prireikus jie pasitelks karius, šaulius, policijos rėmėjus, kitus talkininkus. Į pagalbą kviesime savivaldybes, prašysime techniškai apriboti visus nebūtinus įvažiavimus į miestus ir miestelius“, – rašo S. Skvernelis.

Anot jo, išimtys bus taikomos tais atvejais, kuomet bus vykstama dėl artimųjų, giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, taip pat kai vykstama dėl būtinojo darbo atlikimo ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo. Draudimas negalios tiems, kurie vyks į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto.

Anot premjero, bus griežtai tikrinami tie asmenys, kurie privalo laikytis saviizoliacijos. Prekybos centrai prašomi užtikrinti tinkamą pirkėjų srautų reguliavimą.

Galutinis sprendimas dėl išvardintų priemonių bus priimtas trečiadienio Vyriausybės posėdyje.

„Artėjantis savaitgalis yra tikrai kritiškai svarbus. Prašau visų susitelkti ir elgtis labai atsakingai. Jei viskas praeis gerai, gali būti, kad palaipsniui galėsime pradėti pereidinėti prie lengvesnio režimo“, – rašo S. Skvernelis.

Gairės: Saulius Skvernelis, Velykos, koronavirusas, LNK1, Koronavirusas Lietuvoje, ribojamas judėjimas, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (43)

Cha

Mano krosiniam motociklui visi takai ir takeliai atviri.

vartotojas

tegu pirmiausia vyriausybe ir visi seimo nariai i savo bunkerius sulenda pasislepti, o mes pagalvosim ka su jais daryti :) koks tolkas karantino, jei nezino nei kaip veikia virusas, nei kaip nuo jo saugotis? pohui dekit antsnukius, pirstines. gal dar salma ant galvos ar bybio uzsidekit, maziau radiacijos paveiks jusu smegenis :)

SENIS

Jeigu bus šuolis savaitgalį, vadinasi, 10 maždaug parų šuolio suvaldymui ir dar 10-12 parų situacijos stabilizavimui. Supraskite kad kuo labiau nesilaikysite karantino, tuo ilgiau jisai truks!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS