Šaligatviai netvarkyti, medžiai negenėti – Panevėžio savivaldybė neveiksni? | kl.lt

ŠALIGATVIAI NETVARKYTI, MEDŽIAI NEGENĖTI – PANEVĖŽIO SAVIVALDYBĖ NEVEIKSNI?

  • 3

Panevėžio miesto savivaldybę vienos bendrijos pirmininkas Kazimieras Grybė gerai žino kaip ir savivaldybė jį. Vyras į ją kreipėsi dėl dviejų skylių prie laiptinės, tačiau atsako sulaukė tik po poros metų. Rezultatas po dviejų metų yra – viena šaligatvio skylė užlopyta, tačiau griovys prie kitos laiptinės liko, praneša LNK.

„Sakau, užpilkit žvyro ar kažko, nes čia duobė. Užklijuos paprastai tas plytutes ir jos po kiek laiko vėl iškris. Ten gi duobė“, – stebėdama darbininkus piktinosi namo gyventoja Lidija.

Bendrijos pirmininkas toks susirūpinęs, kad mato giliau.

„Sukritusios plytelės, nes vanduo bėga į rūsį, sėda grindys, išlinksta sienos ir gali sugriūt sandėliukai“, – nerimavo K. Grybė.

Panevėžietis įsitikinęs, kad gyventojai neturi patys remontuoti valdiškų šaligatvių, juolab, kad žemė – valdiška.

Panašiai esą su medžiais – savavališkai gyventojai negali jų genėti, tad Kazimieras vėl kreipėsi į savivaldybę. Reakcijos šįkart sulaukė greičiau – po metų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nupjovė ten, kur jiems buvo patogiau. O kur žmogus negali lango atsidaryt, ne, to nepjovė“, – pasakojo pirmininkas.

Buto gyventojai, į kurio visus langus remiasi šakos ir sudaro apytankio miško įspūdį bijo baudos, todėl patys šakų nepjauna.

„Tie krūmai užeina per visus tris mano langus ir per langus nieko nesimato, tik tie krūmai. Ir atsidaryti langų neįmanoma“, – teigė namo gyventoja Vaiva.

Savivaldybės administracija neneigia, kad dėl medžių genėjimo bendrija galėjo laukti metus, o dėl kelių kiemo plytelių – visus dvejus. Esą eilėje yra per šimtas prašytojų ir eilė, iš esmės, nemažėja.

„Jeigu jau sutvarkoma po 15-20 tiek įvažų, tiek tų šaligatvių, tai eilė vėl pasipildo kitais metais“, – aiškino Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

O pagrindinis dalykas, pasak T. Juknos, yra tas, kad daugiabučių kiemų priežiūra išlikusi dviprasmiška ginčytina, nes neapibrėžta įstatymų. Žemė aplink daugiabučius valstybinė, vadinasi, nei savivaldybei, nei bendrijoms nepriklausanti.

„Jeigu pradėsim skaityt įstatymus, tai jeigu nori remontuoti, tvarkyti, turi turėti daiktą, nuosavybę. Tai šiuo atveju, nei savivaldybė turi, nei patys gyventojai. Tai tokia situacija neapibrėžta ir yra“, – kalbėjo T. Jukna.

Bet savivaldybė gera – ji padeda prižiūrėti daugiabučių kiemus, nes yra atsakinga už viešąsias erdves. Nors daugiabučių gyventojai irgi turi įpareigojimų.

„Pagal švaros taisykles, tą teritoriją turi prižiūrėti. Ar remonto darbai priskiriami prie priežiūros – aš jums šiandien neatsakysiu. Bet, esmė, kad gali“, – sakė Panevėžio savivaldybės administracijos direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Eikite dirbti

Neverkšlenkite tinginiai. Subines pajudinkite ir tuos krūmus patys išsigenėkite.

Kaunietis

Malonu, kad "Kauno diena" rūpinasi panevėžiečių problemomis, bet mums, Kauniečiams, Šilainių gyventojams, būtų dar maloniau, jeigu laikraščio žurnalistai atkreiptų savo dėmesį į Kauno miesto Šilainių seniūnijai priklausančios Jotvingių gatės problemas. Jeigu kitlų noras pasidomėti, kokias kliūtis privalome įveikti, norėdami pasiekti čia esančias viešojo transporto stoteles, būtinai apsiaukit ilgus aulinius guminius batus, nes teks įveikti vandens baseino kliūtį. Ir eikitę labai atidžiai, kad jūs kaip mes, šilainiškiai, nekliuvnėtumėt už medžių šaknų išlaužnėto asfalto, duobėtų bei iškilusių plytų, amenų, esančių apie visas šioje gatvėje esančias stotelių aikšteles

jie savo begalinius sugebėjimus panaudoja kitur

pvz rankioti čekučius iš šiukšledėžių

SUSIJUSIOS NAUJIENOS