Kaukė sirenos: vyko civilinės saugos pratybos, ruošiamasi branduolinei avarijai | kl.lt

KAUKĖ SIRENOS: VYKO CIVILINĖS SAUGOS PRATYBOS, RUOŠIAMASI BRANDUOLINEI AVARIJAI

  • 15

Vidaus reikalų ministerija (VRM) bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) trečiadienį surengė tikrinimą, kaip Lietuvoje veikia gyventojų informavimo ir perspėjimo sistema.

Visoje šalyje 15 val. buvo įjungtos sirenos, gyventojai buvo perspėti žinutėmis į mobiliuosius telefonus, Lietuvos radijo ir televizijos eteryje ištransliuotas tekstinis ir balsinis perspėjimo pranešimas.

Civilinės saugos funkcinės pratybos rengiamos siekiant patikrinti civilinės saugos sistemos subjektų pasirengimą, jų bendradarbiavimą ir sąveiką, galimai kilus branduolinei ar radiologinei avarijai Baltarusijos Astravo atominėje elektrinėje.

 


 

 

„Visi suprantame, kad Lietuvos kaimynystėje pradėjusi veikti atominė elektrinė kelia grėsmę mūsų valstybės piliečių saugumui, todėl pratybos yra būtinos, siekiant užtikrinti kuo geresnį ir sklandesnį institucijų bendradarbiavimą. Pratybos – tai ir galimybė dar kartą priminti mūsų visuomenei, kokių pirmųjų apsisaugojimo veiksmų reikėtų imtis išgirdus perspėjimo signalus“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jo

Kai langai uždaryti visiškai nieko nesigirdi Kalniečiuose.

Magyla

Dieną sirenos nelabai girdimos. Siūlau užkaukti vidurnaktį, paskui žinutes siuntinėti iki ryto. Darbingos dienos, ponai specialistai!

To klp

Tai telefone reik nusistatyt arba per senas telefonas kaimi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS