SAM: darbo sutarčių su gydymo įstaiga neturintys medikai negali būti skiepijami | kl.lt

SAM: DARBO SUTARČIŲ SU GYDYMO ĮSTAIGA NETURINTYS MEDIKAI NEGALI BŪTI SKIEPIJAMI

Šią savaitę nuo COVID-19 paskiepijus keletą su Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinika darbo sutarčių neturinčių VU Odontologijos instituto dėstytojų, Sveikatos apsaugos ministerija sako, kad šiuo atveju tokie darbuotojai negalėjo būti skiepijami.

„Asmenys, kurie skiepijimo metu nėra asmens sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojai – su įstaiga susiję darbo santykiais, teikiantys stacionarines asmens sveikatos priežiūros paslaugas COVID-19 liga sergantiems pacientams arba dirbantys skubiosios medicinos pagalbos skyriuje arba darbuotojai, teikiantys skubias stacionarines asmens sveikatos priežiūros paslaugas, negali būti skiepijami kaip asmens sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojai“, – rašoma BNS penktadienį pateiktame atsakyme.

Ministerijos teigimu, pirmiausia prioriteto tvarka privalo būti skiepijami medikai, dirbantys su COVID-19 pacientais, taip pat skubiosios pagalbos skyrių darbuotojai ir darbuotojai, teikiantys skubias stacionarines gydymo paslaugas, bei savanoriai, kurie gydymo įstaigose padeda medikams ne trumpiau kaip 16 valandų per dvi savaites iš eilės.

Žalgirio klinikos vadovė Vytautė Pečiulienė BNS teigė, kad dėstytojai paskiepyti, nes nuo vasario 1 dienos ateina dirbti su pacientais bei studentais – jie laikinai įdarbinami pagal įprastą tvarką, kadangi VU Odontologijos institutas yra įstaigos klinikinė bazė.

Direktorė taip pat patvirtino, kad tarp paskiepytųjų yra europaralmentaro Juozo Oleko dukra Laura Linkevičienė, kuri BNS teigė, kad dirba klinikoje.

Skiepo sulaukė ir jos vyras Tomas Linkevičius, kartu su ja dirbantis privačioje odontologijos klinikoje, taip pat kitapus Žalgirio klinikos privatų kabinetą turintis Vytenis Almonaitis ir šiuo metu pensijoje esanti buvusi Odontologijos instituto direktorė profesorė Irena Balčiūnienė.

Šie dėstytojai, anot V. Pečiulienės, nebūtų buvę paskiepyti, jeigu įstaiga nebūtų sulaukusi pakankamo kiekio vakcinos dozių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nora

Peciuliene turi trauktis iš direktorės posto, nevykdo įsakymų sveikatos ministro, primena laikus, kaip viskas buvo atliekama per pažintis, visi laukia skiepo

tai

jau ka reikejo paskiepijo,blatas atgijo

Mano nuomone visi kas nori turi būt paskiepiti nes mes visi esame žmonės nepriklausomai ką ir kur dirbam. O čia vėl pasaka vienam davė kitam nelyko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS