SAM ieško naujo Nacionalinio kraujo centro direktoriaus | kl.lt

SAM IEŠKO NAUJO NACIONALINIO KRAUJO CENTRO DIREKTORIAUS

Sveikatos apsaugos ministerija ieško Nacionalinio kraujo centro direktoriaus.

Ministerijos skelbime nurodoma, kad pretendentai į šias pareigas privalo turėti biomedicinos mokslų ar socialinių mokslų srities magistro laipsnio aukštąjį išsilavinimą, ne mažiau kaip vienų metų vadovaujamojo darbo patirtį.

Pretendentai į šias pareigas turi išmanyti elektroninės sveikatos politikos, ekonomikos, teisės, vadybos, finansų, personalo valdymo, administravimo bei darbo santykių reguliavimo pagrindus ir gebėti taikyti šias žinias organizuojant bei planuojant sveikatinimo veiklą.

Norintieji vadovauti Kraujo centrui taip pat turi gebėti planuoti ir organizuoti įstaigos veiklą, išmanyti antikorupcinės aplinkos formavimą užtikrinant skaidrų įstaigos valdymą.

Pirmuoju etapu komisija tikrins pretendentų lyderystės ir vadybos gebėjimus, antruoju du arba vienas geriausiai pasirodę kandidatai susitiks atrankos pokalbiui su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

„Kaip ir atrankos komisijoje, susitikime su ministru pretendentams bus užduodami vienodi ar lygiaverčiai klausimai, siekiant objektyviai ir nešališkai įvertinti jų tinkamumą eiti pareigas bei asmeninę motyvaciją“, – teigia ministerija.

Atrinkus kandidatą, dar bus vertinama jo reputacija, patikimumas, informacijos kreipiamasi į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Nuolatinio vadovo ši įstaiga neturi nuo pernai balandžio pabaigos, kai iš pareigų po pateiktų įtarimų korupcija atsistatydino buvusioji direktorė Joana Bikulčienė. Šiuo metu įstaigai laikinai vadovauja Teisės skyriaus vedėja Inga Klangauskienė.

Teisėsauga J. Bikulčienei yra pateikusi įtarimus piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, prekyba poveikiu veikiant bendrininkų grupėje, organizuojant ir padedant imtis komercinės ir profesinės veiklos stambiu mastu neturint licencijos. Įtariama, kad ji su bendrininkais siekė užvaldyti ir monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą Lietuvoje, taip pat kraujo preparatų tiekimą Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigoms eliminuojant užsienio konkurentus.

BNS žiniomis, kiti du įtariamieji – bendrovės „Solis Tribus“ akcininkas Antanas Petrošius bei bendrovės vadovė Rūta Stankevičienė, jie įtariami sukurstymu ir padėjimu piktnaudžiauti, prekyba poveikiu bei komercine ir profesine veikla stambiu mastu neturint licencijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS