SAM S. Čaplinskui vilčių nesuteikia: pasibaigus nedarbingumui ULAC vadovas bus atleistas | kl.lt

SAM S. ČAPLINSKUI VILČIŲ NESUTEIKIA: PASIBAIGUS NEDARBINGUMUI ULAC VADOVAS BUS ATLEISTAS

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovui Sauliui Čaplinskui vilčių likti užimamose pareigose nesuteikia.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad pasibaigus S. Čaplinsko nedarbingumui ULAC vadovas bus atleistas. Visgi SAM neatmeta galimybės, kad S. Čaplinsko nedarbingumas, kuris baigiasi šį trečiadienį, gali būti dar kartą pratęstas.

„Ministras yra susipažinęs su komisijos, kuri atliko tyrimą dėl užkečiamųjų ligų ir AIDC centro direktoriaus Saulio Čaplinsko darbo pareigų pažeidimo išvadomis. Ministras neturi jokios naujos situacijai reikšmingos informacijos, dėl kurios galėtų suabejoti komisijos padarytų išvadų patikimumu, taip pat neturi duomenų dėl tyrimo komisijos narių galimo šališkumo“, – teigė sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio komunikacijos patarėja Aistė Šuksta.

„Atsižvelgdamas į tai ministras neturi teisinio pagrindo atšaukti jau priimto sprendimo. Jam yra žinoma, kad šioje istorijoje yra pradėti ir keli teisminiai procesai“, – pridūrė sveikatos apsaugos ministro patarėja.

Jos teigimu, ministerijai yra žinoma, kad yra inicijuoti du teisminiai procesai dėl buvusio ministro priimto įsakymo perduoti valstybės sistemos dalį ULSVIS. SAM skelbė, kad atlikto tyrimo metu nustatyta, kad ULAC vadovas nevykdė ministro įsakymo nuostatų, neperdavė ULSVIS, nebendradarbiavo su NVSC, siekiant sklandaus sistemos perdavimo, tuo pažeisdamas teisės aktų reikalavimus, bei neužtikrino kitų, ministro įsakymu pavestų funkcijų vykdymo.

Ministro patarėja akcentavo, kad S. Čaplinsko nedarbingumas baigiasi šį trečiadienį, tačiau gali būti pratęstas. Ji taip pat informavo, kad ULAC vadovas iš užimamų pareigų bus atleistas kitą dieną pasibaigus nedarbingumui.

„Ministras labai vertina ilgametę patirtį ir kompetencijas, tačiau vien ministro pasikeitimas nėra pakankamas pagrindas keisti jau priimtus sprendimus. Gyvename teisinėje valstybėje, kurioje visi, kurie mano, kad su jais pasielgta neteisingai gali ginti savo interesus numatyta įstatymų tvarka“, – teigė A. Šuksta.

ELTA primena, kad buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga, baigdamas savo kadenciją, nusprendė atleisti S. Čaplinską iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovo pareigų.

Anot tuometinio ministro, toks sprendimas buvo priimtas dėl ne vieno darbo drausmės pažeidimo ir pareigų nevykdymo.

Tačiau S. Čaplinskas pastaruosiuose parlamento rinkimuose kandidatavęs į Seimą Socialdemokratų partijos sąraše tokį sprendimą vertino kaip politinį susidorojimą. A. Verygai dar einant ministro pareigas, S. Čaplinkskas formaliai nebuvo atleistas dėl turėto nedarbingumo. Tačiau A. Veryga tuomet tikino, kad dėl jau pasirašyto įsakymo pirma S. Čaplinsko darbo diena po nedarbingumo bus ir paskutinė darbo ULAC diena.

Visgi S. Čaplinskas nutyli paklaustas, kada galėtų baigtis jo nedarbingumas, kuris, ko gero, liko vienintele kliūtimi oficialiai jį pašalinti iš užimamo posto. S. Čaplinskas pernelyg nesureikšmina ir to, kad A. Veryga, trečiadienį išvydęs jį dalyvaujantį Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje, kreipėsi į „Sodrą“, kad ši išsiaiškintų, ar nėra piktnaudžiaujama nedarbingumu, siekiant išvengti gręsiančio atleidimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

To teisingai

Veryga irgi sakė,kad kaukių nereikia,jos neapsaugos

Teisingai

Šaunuolis Veryga didžiulė pagarba šiam žmogui gana konservatorių pakalikui jis viską kalbėjo prieš,kad kaukių nereikia ir t.t

taigi

30 metų valstybinėje įmonėje kaip savo darže, gal užteks, jau visą giminę aprūpino.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS