Savaitės orai: po kaitros įsiverš griausmingos permainos | kl.lt

SAVAITĖS ORAI: PO KAITROS ĮSIVERŠ GRIAUSMINGOS PERMAINOS

  • 0

Naujos rugpjūčio savaitės pradžia šalyje prasidės įspūdinga šiluma ir neramiomis orų sąlygomis.

Pirmadieniui persiritus į antrą pusę pietiniai ir rytiniai šalies rajonai sulauks smarkesnių kritulių, stipresnio vėjo, perkūnijos, kurie tikėtina, labiausiai sustiprės iš pirmadienio į antradienį. Likusiomis savaitės dienomis kritulių bus vis mažiau, šilumai kiek atslūgus ji vėl sugrįš antroje savaitės pusėje.

Šiandien diena bus itin šilta, vietomis rytinėje, pietrytinėje šalies dalyje termometrų stulpeliai šoktels iki 30 laipsnių karščio. Tačiau vakarėjant čia prasidės ir neramiausios orų permainos: danguje sparčiai augs debesys, sustiprės vėjas, numatoma perkūnija, smarkus lietus, kai kur kruša. Šių reiškinių, tik kiek silpnesnių, taip pat sulauks šalies pietvakariniai ir centriniai rajonai, o ramiausia bus Žemaitijoje. Vilniuje bus apie 29, Kaune ir Panevėžyje apie 28 laipsnius karščio. Šiauliuose oras šils iki 25, Klaipėdoje iki 22 laipsnių.

Antradienio naktį palis daug kur, visgi, intensyviausi krituliai vyraus pietinėje ir rytinėje šalies dalyje, čia vietomis lietus bus smarkus, numatoma perkūnija, stipresni vėjo gūsiai. Temperatūra šalyje svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos. Dienos metu debesuotumas bus mažesnis, praplaukiantys debesys negausiu lietumi palaistys tai vieną, tai kitą šalies šoną. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Šiluma bus truputį mažesnė, bet maloni. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras sušils iki 24 laipsnių. Šiauliuose bus apie 23, Klaipėdoje apie 21 laipsnį šilumos.

Trečiadienio naktį be žymesnių kritulių, debesys sklaidysis. Vietomis keliuose matomumą mažins subolavęs rūkas. Suksis nesmarkus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Naktį temperatūra sieks 13–17 laipsnių šilumos. Dieną daug kur praslinks trumpalaikis lietus, o vakarėjant debesys trauksis, vyraus gaivesni orai. Vilniuje teliks vos 20 laipsnių šilumos. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje temperatūra dar pasieks 23 laipsnius šilumos, Klaipėdoje bus apie 21 laipsnį šilumos.

Ketvirtadienį vėl bus šilčiau, iš praplaukiančių debesų vietomis trumpai palynos. Pūs nestiprus vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties valandomis atvės iki 9–13 laipsnių, pajūryje bus apie 16 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Panevėžyje termometrai fiksuos 23, Kaune 24 laipsnius šilumos. Šiauliuose vyraus 22, Klaipėdoje 20 laipsnių šiluma.

Penktadienį šalyje numatomi maloniai šilti ir daugiausiai saulėti orai. Nakties valandomis dangus bus mažai debesuotumas, vyraus 8–13 laipsnių šiluma, o prie jūros bus kiek šilčiau. Dienos metu maloniai šildys saulė, pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose oras sušils iki 23, Kaune ir Panevėžyje iki 24 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 22 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį vasariška šiluma iš Lietuvos nesitrauks. Vietomis gali nuvilnyti trumpas lietus, tačiau jį greitai keis saulės spinduliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS