Keli tūkstančiai savanorių triūsė nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose | kl.lt

KELI TŪKSTANČIAI SAVANORIŲ TRIŪSĖ NACIONALINIUOSE IR REGIONINIUOSE PARKUOSE

  • 4

Daugiau nei du tūkstančiai savanorių šeštadienį tvarkė nacionalinius ir regioninius parkus, akcijoje dalyvavo 140 komandų, didžiąją jų dalį sudarė įmonių komandos.

Anot vieno iš akcijos organizatorių Igno Brazausko, šia saugomų teritorijų tvarkymo akcija Lietuva prisijungė prie dar 150 valstybių, o pats sumanymas gimė Esttijoje, kuri tokiu būdu nusprendė paminėti valstybės šimtmetį.

Akcijos rengėjai - tie patys, kasmet organizuojantys pavasarines aplinkos tvarkymo akcijas „Darom“.

„Ši akcija kiek kitokia. „Darom“ skirta labiau žmonėms paprastiems, kurie tvarkosi prie namų. Čia akcentuojamos buvo labiau saugomos teritojos ir, suprasdami, kad atvažiuoti organizuotai toliau į parkus lengviau įmonių kolektyvams, mes kvietėme labiau jas dalyvauti. Ir, pavyzdžiui, iš dvidešimties kviestų didžiausių įmonių atsiliepė pusė jų. Buvo ir „Maximos“, „Telios, „Mažeikių naftos“, Swedbank“ ir daugelio kitų įmonių savanorių komandos“, - BNS šeštadienį sakė I. Brazauskas.

Pasak jo, akcijoje dalyvavo ir mokyklų komandos.

Saugomose teritorijose buvo sužymėta daugiau nei šimtas taškų - vienuose buvo renkamos šiukšlės, kituose - kertami krūmai, valomi miškai, trečiuose - tvarkomi aplūžę suolai, takai.

Pasak I. Brazausko, tokia akcija vyksta pirmą kartą, tačiau neatmetama, kad ji, kaip ir „Darom“ gali tapti kasmetine.

Organizatorių teigimu, „World Cleanup Day“ yra didžiausia pilietinė akcija istorijoje, per ją 5 proc. planetos gyventojų susitelkia spręsti aplinkosaugines problemas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

o tai kas tie

savanroviai ? ką jie sau išsirauna???

Alis Petkus...

skelbia tą dieną kai jau reikia į talką vykti...

anone

O gal jau pasirupinsime gerais valytojais? Savanoriai patvarkys ir viskas, o tvarkyti reikia visada.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS